Krievija pret Somiju: karš uz ledus (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pasaules hokeja meistarsacīkšu līdz šim skatāmākajā spēlē, laukuma saimnieki Krievijas hokejisti otrdien Maskavā aizraujošā cīņā guva virsroku pār Somijas valstsvienību.

Pateicoties pirmajās divās trešdaļās iekrātajam trīs vārtu pārsvaram, šodien Maskavā krievi saspringtā spēles galotnē spēja nosargāt minimālu pārsvaru mačā ar somiem - 5:4.

Mājiniekiem tā bija trešā uzvara trīs spēlēs, kas garantē pirmo vietu D grupā.

Pa vieniem vārtiem Krievijas izlases labā guva Nikolajs Kuļemins, Deniss Zaripovs, Sergejs Gončars, Aleksejs Morozovs un Pjotrs Šcastļivijs, savukārt zaudētājiem pa reizei izcēlās Tomo Rūtu, Juka Hentunens, Jere Lehtinens un Peteri Numelins.

Pa abām kopā komandas nopelnīja 63 soda minūtes. (Somija - 43).

Pēc tam, kad spēles rezultātu atklāja Kuļemins, Rūtu izdevās rezultātu līdzsvarot, taču tad trīs vārtus pēc kārtas guva krievi un pēc otrā perioda panāca jau 4:1 savā labā.

Kā izrādījās, tad uzvarai ar to nebija pietiekami, jo trešā perioda devītajā minūtē somi samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - 3:4.

Krievijas hokejisti līksmo pēc piekto vārtu guvuma. Otrais no kreisās - vārtu autors un komandas kapteinis Pjotrs Šcastļivijs.
Krievijas hokejisti līksmo pēc piekto vārtu guvuma. Otrais no kreisās - vārtu autors un komandas kapteinis Pjotrs Šcastļivijs. Foto: AFI

Uzvaru nesošos vārtus mājinieku labā guva komandas kapteinis Šcastļivijs, kurš Somijas izlases vārtsargu Fredriku Norrenu piektoreiz šajā spēlē pārspēja trešā perioda 13. minūtē - 5:3.

Mazāk kā piecas minūtes pirms pamatlaika beigām somiem vēlreiz izdevās samazināt rezultātu līdz minimumam, taču ne vairāk - 4:5.

Metienu attiecība: Krievija - 34, Somija - 25.

Ja Latvijas valstsvienība rīt izšķirošajā A grupas spēlē uzvarēs Itāliju, tad otrajā posmā mūsu komandas pretinieki būs tieši Krievija un Somija. Likteņa ironija, bet ar krieviem atkal būs jāspēlē Neatkarības deklarācijas pieņemšanas dienā - 4. maijā...

Iespējamā spēle ar Somiju - 5. maijā, 7. maijā: Latvija pret Dāniju, kas D grupa finišēja trešajā pozīcijā.

Ne mazāk sīva cīņa par uzvaru šodien notika arī B grupā, kur pasaules vicečempioni Čehijas hokejisti ar 4:3 pārspēja ASV valstsvienību un ieguva ne tikai pirmo vietu, bet arī sešus punktus bagāžā otrajam posmam.

Uzvaras vārtus tikai minūti un astoņas sekundes pirms spēles beigām guva Jaroslavs Bednarks.

Vēl vārtus uzvarētāju labā guva Petrs Časlava, Zbineks Irgls un Petrs Tenkrats, kurš otrās trešdaļas astotajā minūtē panāca 3:1, savukārt amerikāņiem pa reizei precīzi bija Raiens Saters, Čads Larouzs un Endrjū Hačinsons.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu