Vienotības skrējienu nodrošinās 180 sportisti un tūkstošiem dalībnieku (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nedēļu pēc reģistrācijas sākšanas Baltijas vienotības skrējienam „Sirdspuksti Baltijai” Latvijā reģistrējušies jau vairāk nekā 5000 dalībnieku. Savukārt skrējiena nepārtrauktību visā „Baltijas ceļa” vēsturiskajā maršrutā no Tallinas un Viļņas līdz Brīvības piemineklim nodrošinās 180 orientēšanās sporta pārstāvji no visām Baltijas valstīm, puse no viņiem ir Latvijas sportisti, TVNET informē organizatori.

Vakar Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, piedaloties tautas orientēšanās sacensību „Magnēts” 37. posmā, pirmais valkāja īpašu skrējēju kreklu Latvijas karoga krāsās. Šādi krekli skrējiena „Sirdspuksti Baltijai” laikā ļaus atšķirt katras valsts pastāvīgos skrējējus.

Projekta mājas lapā www.baltijascelam20.lv izvietotā karte apskatīta vairāk nekā 30 000 reižu. Reģistrācijas teltī pie Brīvības pieminekļa nedēļas laikā iegriezušies ap 2 tūkstošiem interesentu. Apmēram puse reģistrāciju notiek caur akcijas sadaļu portālā draugiem.lv.

Vakar Valsts prezidents gatavojās savam „Sirdspuksti Baltijai” posmam tautas orientēšanās sacensību „Magnēts” 37. posmā un ar savu klātbūtni iedvesmoja gandrīz tūkstoti orientieristu. Pastāvīgajai skrējēju grupai Prezidents pievienosies 23.augusta vakarā „Baltijas ceļa” noslēguma posmā un mēros maršrutu pāri Akmens tiltam līdz Brīvības piemineklim.

„Sirdspuksti Baltijai” ir diennakts skrējiens pa vēsturisko Baltijas ceļa maršrutu, kas, atzīmējot Baltijas ceļa divdesmito gadskārtu, 22. un 23.augustā notiks visās trijās Baltijas valstīs. 22.augusta pēcpusdienā tas aizsāksies Tallinā un Viļņā, lai 23.augusta pulksten 20.00 noslēgtos svinīgā pasākumā Rīgā. „Sirdspuksti Baltijai” notiek, lai atkal sajustu Baltijas valstu vienotību, atsauktu atmiņā kopīgo cīņu par brīvību un lai pierādītu mūsu nacionālās apziņas dzīvotspēju. 678 kilometru garais maršruts ir sadalīts 1 km stafetes posmos, un ikviens Baltijas iedzīvotājs ir aicināts piedalīties un noskriet savu kilometru Baltijas vienotībai.

Reģistrēties skrējienam iespējams akcijas mājas lapā www.baltijascelam20.lv, portālā www.draugiem.lv, kur publicēta detalizēta skrējiena karte, kā arī akcijas informatīvajā teltī pie Brīvības pieminekļa.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu