"Sarkanbaltsarkanie": minimāls zaudējums ievadā (255)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Latvijas hokeja valstsvienība savā pirmajā Pasaules meistarsacīkšu spēlē sestdien Maskavā sīvā cīņā ar minimālu rezultāta starpību zaudēja Šveices izlasei.

Latvijas valstvienības labā otrā perioda devītajā minūtē pēc Armanda Bērziņa piespēles vienīgos vārtus guva Lauris Dārziņš, bet par labāko mūsu komandā tika atzīts vārtsargs Sergejs Naumovs.

Spēles otrās trešdaļas vidū Dārziņš izvirzīja vadībā Latvijas valstsvienību, taču perioda izskaņā mūsu hokejisti pieļāva divas kļūdas savu vārtu priekšā un tas ļāva šveiciešiem rezultātu vispirms izlīdzināt, bet pēc tam gūt arī uzvaras vārtus - 1:2.

Metienu attiecība: Latvija - 16, Šveice - 26.

Sergejs Naumovs šajā spēlē atvairīja 24 no 26 metieniem un pelnīti tika atzīts par labāko Latvijas valstsvienībā. Par labāko Šveices izlasē tika nosaukts Adrians Vihzers, kurš guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja. Uzvaras vārtus šveiciešiem guva Sendijs Ženins.

Pirmdien pulksten 19.15 Latvijas hokejisti mērosies spēkiem ar pasaules un olimpiskajiem čempioniem zviedriem.

Epizode, kurā Armandu Bērziņu (pa kreisi) ar augstu paceltu nūju neatļauti kavē Patriks de la Rosa.
Epizode, kurā Armandu Bērziņu (pa kreisi) ar augstu paceltu nūju neatļauti kavē Patriks de la Rosa. Foto: EPA/AFI

Spēles trešajā periodā pateicoties Bērziņa un Kaspara Daugaviņa aktīvajai spēlei Latvija divreiz ieguva skaitlisko vairākumu. Pirmajā gadījumā neko prātīgu pie Šveices vārtiem izveidot neizdevās, taču otrajā vairākumā mūsu komanda gandrīz nepārtraukti saspēlējās pretinieku zonā un radīja arī draudus vārtiem.

Vislabākā iespēja panākt izlīdzinājumu bija Aleksandram Semjonovam, kas netrāpīja vārtos no tuvas distances. Arī vienādos sastāvos Latvijas valstsvienība turpināja uzbrukt, un sekoja vairāki bīstami metieni no zilās līnijas, it īpaši viens - komandas kapteiņa Rodrigo Laviņa izpildījumā.

Minūti pirms spēles pamatlaika beigām galvenais treneris Oļegs Znaroks pieprasīja pusminūtes pārtraukumu un, spēlei atsākoties, Naumova vietā laukumā sūtīja sesto laukuma spēlētāju. 12 sekundes pirms beigām šveicieši netrāpīja tukšos vārtos un atlikušajā laikā "sarkanbaltsarkanie" vēl paspēja radīt vienu bīstamu momentu pie Hillera vārtiem, taču izglābties no zaudējuma neizdevās.

Trešais periods bija vienīgais, kurā Latvija izdarīja vairāk metienu pa vārtiem nekā Šveice - 7 pret 2 (pirmais periods 3:6, otrais periods - 6:18).

Pasaules meistarsacīkšu augstākās divīzījas turnīros Latvija šodien piedzīvoja jau piekto zaudējumu sešās savstarpējās spēlēs ar Šveici. Vienīgais neizšķirts (1:1) tika fiksēts 2002. gadā Čehijā.

"Pretinieks bija sagatavojies ļoti labā līmenī un nodemonstrēja sīkstu cīnītāju raksturu," pēc spēles teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks. "Tomēr man nav arī ko pārmest saviem spēlētājiem - viņi cīnījās ar pilnu atdevi."

Latvijas un Šveices spēles pirmajā periodā uz divu Latvijas valstvienības noraidījumu rēķina (Herberts Vasiļjevs un Dārziņš) nelielu iniaciatīvu uzreiz ieguva Šveices hokejisti, tomēr mazākumā mūsu komanda aizstāvējās atzīstami un pretiniekiem nebija daudz iespēju apdraudēt Naumova vārtus.

Ar ripu Latvijas valstvienības vienīgo vārtu autors Lauris Dārziņš (pa kreisi).
Ar ripu Latvijas valstvienības vienīgo vārtu autors Lauris Dārziņš (pa kreisi). Foto: EPA/AFI

Spēles 15. minūtē šveiciešiem radās pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja, kad ātrajā pretuzbrukumā pa labo malu gandrīz viens pret vienu ar Naumovu nonāca Šveices izlases uzbrucējs. Naumovs šajā epizodē bija uzdevuma augstumos.

Vārtsarga spārnoti, Latvijas hokejisti pirmā perioda galotnē ieguva nelielu pārsvaru, kas vainagojās ar pirmo skaitlisko vairākumu. To izmantot gan neizdevās, un faktiski, pie Hillera vārtiem tā arī netika izveidota neviena bīstama epizode.

Otrā perioda pirmā puse noritēja ar Šveices izlases pārsvaru, taču mūsu komandu no nepatikšanām turpināja glābt Sergejs Naumovs. Mūsu komandai bija problēmas pārējot no aizsardzības uzbrukumā - tas notika pārāk lēni un ar neprecīzām piespēlēm.

Šveices izlases hokjistiem atliek konstatēt, ka ripa pēc Bērziņa un Dārziņa saspēles ir nonākusi vārtos. Pirmais no kreisās vienīgais laukumā esošais NHL pārstāvis Marks Štraits.
Šveices izlases hokjistiem atliek konstatēt, ka ripa pēc Bērziņa un Dārziņa saspēles ir nonākusi vārtos. Pirmais no kreisās vienīgais laukumā esošais NHL pārstāvis Marks Štraits. Foto: EPA/AFI

Tomēr perioda devītajā minūtē ļoti aktīvi pretinieku zonā nospēlēja Armanda Bērziņa maiņa. Centrālais uzbrucējs Bērziņš no aizvārtes izdarīja lielisku piespēli vārtu priekšā esošajam Laurim Dārziņam, kurš raidīju ripu Jonasa Hillera vārtos - 1:0!

Arī turpmākās minūtes pagāja ar diezgan lielu Latvijas valstsvienības pārsvaru, turklāt tika iegūts skaitliskais vairākums. Pie Šveices vārtiem tika izveidoti vairāki ļoti bīstami momenti, diemžēl palielināt pārsvaru neizdevās.

Šveiciešiem, vēl esot mazākumā, izdevās pāris bīstami pretuzbrukumi un tikai Naumova meistarība glāba no zaudētiem vārtiem.

13. minūtē nevajadzīgu pārkāpumu jau pēc tiesneša svilpes izdarīja aizsargs Atvars Tribuncovs, un faktiski šis noraidījums ļāva šveiciešiem spēli izlīdzināt un mirkli vēlāk no jauna pārņemt iniciatīvu.

Trīs slavenās blondīnes kā vienmēr ir kaujas gatavībā! Šajā uzņēmumā gan redzamas tikai divas no viņām.
Trīs slavenās blondīnes kā vienmēr ir kaujas gatavībā! Šajā uzņēmumā gan redzamas tikai divas no viņām. Foto: EPA/AFI

16. minūtē, kad it kā nekas neliecināja par draudošajām briesmām, Latvijas izlases hokejisti ļoti pasīvi savu vārtu priekšā izturējās pret Adrianu Vihzeru, kurš beigu beigās nonāca aci pret aci ar Naumovu un neviena netraucēts raidīja ripu vārtu augšējā stūrī - 1:1.

Vēl pēc trīs minūtēm un 20 sekundēm Aleksandrs Jerofejevs zaudēja divcīņu mūsu vārtu priekšā un Sendijs Ženins pēc Vihzera piespēles raidīja ripu caur Naumova kājsargiem tīklā - 1:2.

Latvijas valstsvienības sastāvs: vārtsargi - Sergejs Naumovs; aizsargi - Atvars Tribuncovs, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs, Rodrigo Laviņš (C), Oļegs Sorokins, Arvīds Reķis, Agris Saviels; uzbrucēji - Aleksandrs Macijevskis, Aleksejs Širokovs, Grigorijs Panteļejevs, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Semjonovs, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Kaspars Daugaviņš.

Komentāri (255)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu