Dienvidāfrikas prokuratūra pārsūdz spriedumu Pistoriusa lietā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas prokuratūra otrdien iesniedza apelācijas prasību pret spriedumu protēžu skrējējam Oskaram Pistoriusam, kuram pagājušajā mēneši tika piespriests piecu gadu cietumsodu par draudzenes modeles Rēvas Stēnkampas nogalināšanu.

Dienvidāfrikas Valsts prokuratūras pārvalde paziņoja, ka ir pārsūdzēts gan spriedums, gan lēmums par vainas atzīšanu. «Apelācija par spriedumu ir balstīta uz likuma jautājumu,» tajā piebilsts.

27 gadus vecais sportists tika tiesāts par Stēnkampas nogalināšanu, kad vairākas reizes caur tualetes durvīm sašāva savu draudzeni, noturot viņu par zagli, kas ielauzies mājās. Incidents notika 2013.gada Valentīna dienas agrā rīta stundā.

Pistoriuss atzina, ka ir nošāvis 29 gadus veco Stēnkampu savās mājās Pretorijā, tomēr prāvas laikā uzsvēra, ka tas noticis nejauši, jo domājis, ka mājās ir ielauzies zaglis.

Prokuratūra mēģināja pierādīt, ka Stēnkamas nogalināšana bija tīša slepkavība.

Tomēr Pretorijas tiesas tiesnese Thokozile Masipa atzina, ka nav pietiekami pierādījumu, lai atzītu Pistoriusu par vainīgu tīšā slepkavībā.

Septiņus mēnešus ilgās prāvas noslēgumā viņu atzina par vainīgu draudzenes nogalināšanā jeb slepkavībā bez iepriekšēja nodoma.

2012.gada vasarā Dienvidāfriku pārstāvošais Pistoriuss kļuva par pirmo sportistu ar amputētām kājām, kurš piedalījies vasaras olimpiskajās spēlēs. Viņš startēja 400 metru un 4x400 metru stafetē. Savukārt paraolimpiskajās spēlēs Pistoriuss kļuva par čempionu 4x400 metru stafetē.

Pistoriuss skrien ar speciāli izgatavotām īpašas oglekļa šķiedras protēzēm. Kājas viņam tika amputētas gada vecumā pēc smagas slimības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu