Bez Ignatjeva, toties ar komandas garu (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Jau otro gadu pēc kārtas pārbaudes spēlē gūtais savainojums pasaules meistarsacīkstēs liegs piedalīties Latvijas valstsvienības aizsargam Viktoram Ignatjevam. Tomēr, kā uzskata treneris Znaroks, ikviens no sastāvā esošajiem ir gatavs cīnīties ar pilnu pašatdevi.

Otrdien pēdējā pārbaudes spēlē ar Dāniju (5:2), nepatīkamus savainojumus guva uzreiz divi labākie komandas spēlētāji - aizsargs Ignatjevs un uzbrucējs Herberts Vasiļjevs.

Pēdējam bija stiprs krūškurvja sasitums, tomēr trešdienas rītā mediķi apliecināja, ka lauzts nekas nav un 2-3 dienu laikā Vasiļjevam atkal vajadzētu būt "uz strīpas". Tajā pašā laikā trešdienas pievakarē nepatīkamas ziņas tika saņemtas par Ignatjevu.

"Ignatjevam ir nopietna pleca locītavas trauma. To apliecināja arī veiktās rentgena pārbaudes," trešdien apstiprināja izlases doks Jānis Kvēps.

Pats Ignatjevs plašsaziņas līdzekļiem atklāja, ka šo savainojumu ir guvis jau sezonas laikā, spēlējot Austrijas līgas komandā "Liwest". "Trauma tika pastiprināta izlases sagatavošanās posma sākumā, bet pēc dažām dienām sāpes pārgāja," stāsta pieredzējušais aizsargs. "Vakar spēlē ar Dāniju vienā no epizodēm neveiksmīgi nokritu, un spēle man bija beigusies."

Diemžēl, tāpat kā Krišjānim Rēdliham, arī Ignatjevam pasaules čempionāts ir beidzies, tā īsti nemaz nesācies. Līdz ar to galvenā trenera Oļega Znaroka rīcībā tagad ir astoņi aizsargi, 12 uzbrucēji un trīs vārtsargi. Ja viss notiks, kā solīts, tad jau Maskavā komandai pievienosies arī 13. uzbrucējs - pieaugušo valstsvienības debitants Mārtiņs Karsums no Amerikas hokeja līgas kluba Providensas "Bruins".

Savu jāvārdu spēlēšanai Maskavā ir devis arī uzbrucējs Jānis Sprukts, kas gan varēs pastiprināt sastāvu sacensību otrajā posmā un tikai tādā gadījumā, ja viņa klubs piedzīvos zaudējumu AHL "play off" turnīra pirmajā kārtā.

Šodien notikušajā preses konferencē Znaroks uzsvēra, ka Maskavā Latvijas valstsvienība būs gatava cīnīties ar maksimālu pašatdevi.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks.
Latvijas valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks. Foto: AFI

"Šajā neilgā laika posmā, kopš gatavojamies čempionātam, mēs cenšamies izveidot labu kolektīvu, kurā valdītu labs gars," teica Znaroks. "Kolektīva gars bija izjūtams pārbaudes spēlē ar Austriju, kad divi spēlētāji [Herberts Vasiļjevs un Viktors Ignatjevs] traumu dēļ izkrita no ierindas. Puiši centās viens otru uzmundrināt, viens otram palīdzēt. Nešaubos, ka visi cīnīsies no visiem spēkiem un pašaizliedzīgi gulsies zem katras ripas."

Znaroks arī atklāja, ka valstsvienības treneru rīcībā nav īpaši plašas informācijas par Šveices un Itālijas komandu spēles stilu, tomēr tā neesot problēma, tā kā šo komandu spēles maniere nemainoties jau vairākus gadus.

"Ar šveiciešiem mēs esam spēlējuši daudz," akcentēja Znaroks. "Tā ir sīksta komanda, kas var sagādāt grūtības pat favorītiem. Taču esam spējīgi panākt pozitīvu rezultātu. Itālijas komanda mums lielā mērā ir mīkla. Taču itāliešus redzēsim darbībā jau turnīra gaitā, jo ar viņiem aizvadām pēdējo apakšgrupas spēli."

Znaroks atzinīgus vārdu veltīja arī Latvijas Hokeja federācijai, kas esot izdarījusi visu un pat vairāk nekā gaidīts, lai komanda varētu netraucēti gatavoties turnīram. Tajā pašā laikā federācijas prezidents Kirovs Lipmans par valstsvienības uzdevumu PM Maskavā nosauca kvalificēšanos otrā posma cīņām, kas automātiski nozīmētu arī vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Pasaules meistarsacīkšu priekšsacīkstēs Latvija spēlēs A grupā kopā ar Zviedriju, Šveici un Itāliju. Pirmo spēli mūsu komanda aizvadīs jau šosestdien, kad pulksten 15.15 mērosies spēkiem ar neērto Šveices izlasi.

Latvijas valstsvienības iespējamais sastāvs pasaules čempionātā: vārtsargi - Sergejs Naumovs, Edgars Masaļskis, Mārtiņš Raitums; aizsargi - Georgijs Pujacs, Guntis Galviņš, Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Agris Saviels, Atvars Tribuncovs, Aleksandrs Jerofejevs; uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Kaspars Daugaviņš, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Semjonovs, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Aleksandrs Macijevskis, Aleksejs Širokovs, Grigorijs Panteļejevs, Mārtiņš Karsums.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu