MINI parāda savu WRC automobili (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau nākamgad pasaules autorallija čempionātā būs par vienu rūpnīcas komandu vairāk - Ford un Citroen pievienosies MINI.

Parīzes auto šovā prezentēts MINI WRC sacīkšu auto, kas izstrādāts britu inženierijas firmā Prodrive. 2011. gada pasaules autorallija čempionātā ar uz starta ar šo auto izies britu autosportists Kriss Mīks, kurš šogad brauc ar S2000 klases Peugeot 207, kā arī vēl kāds sportists, kura vārdu MINI pagaidām neatklāj. Kas zina, varbūt tas būs igaunis Marko Martins, jo arī viņš ir piedalījies MINI WRC izstrādē.

Tai pašā laikā jāatzīmē, ka MINI rūpnīcas komanda nākamo sezonu vēl uzskata par sagatavošanās periodu, tādēļ piedalīsies tikai sešos no plānotajiem 13 posmiem. Turpretim 2012. gadā MINI WRC būs ieraugāms pilnīgi visos posmos, turklāt, iespējams, krietni vien kuplākā skaitā, jo Prodrive plāno sacīkšu mašīnas piedāvāt arī neatkarīgām komandām.

Atbilstoši FIA Super2000 klases noteikumiem MINI WRC ir apgādāts ar 1,6 litru turbodzinēju, pilnpiedziņu un sešu pakāpju pārnesumkārbu. Motora tehniskos parametrus kompānija vēl neatklāj, taču var atzīmēt, ka turpat Parīzē prezentētais Citroen DS3 WRC ar tāda paša tilpuma dzinēju attīsta 300 ZS un 350 Nm.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu