Mārtiņš Sirmais un Kristīne Kokina ātrākie sacensībās Valmierā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

8. un 9. augustā Brenguļos notika 2009. gada Valmieras čempionāts orientēšanās sportā, kas vienlaikus bija arī Latvijas kausa posms. Divu dienu kopvērtējumā uzvaras elites grupās izcīnīja Mārtiņš Sirmais un Kristīne Kokina.

Pirmajā sacensību dienā sportisti sacentās garajās distancēs, bet svētdien tika veiktas vidējās distances. Vietām apvidu veidoja ļoti skrienams priežu mežs, savukārt brīžiem bija jāložņā pa aizaugušiem purviem un grūti caurskrienamiem Gaujas krastiem. Kopumā vairāk nekā 300 dalībnieku cīnījās par godalgotajām vietām Valmieras rajona atklātajā čempionātā.

Vīriešu elites grupā pirmajā dienā bija jāveic 13 km gara distance. Ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja Mārtiņš Sirmais (Madonas BJSS), kurš otrās vietas ieguvēju Arti Ločmeli (Burkānciems OK) apsteidza par gandrīz 15 minūtēm. Trešajā vietā ierindojās Jānis Melbārdis (Burkānciems OK).

Otrajā sacensību dienā 5,5 km vidējā distancē atkal uzvaru izcīnīja Mārtiņš Sirmais. Otrajā vietā iepriekšējā dienā nestartējušais Jānis Krūmiņš (SK Briksnis), bet trešais Artūrs Pauliņš (VrBJSS-Azimuts).

Divu dienu kopvērtējumā ļoti pārliecinošu uzvaru un Valmieras čempionāta zelta medaļu izcīnīja Mārtiņš Sirmais (kopējais laiks: 1:58:26), otrajā vietā juniors Artūrs Pauliņš (2:19:17), savukārt trešais Artis Ločmelis (2:21:18).

Sieviešu elites grupā pirmajā dienā garā distance bija 8,3 km. Savu dalību šā gada Valmieras čempionātam bija pieteikusi arī viena no Latvijas izlases līderēm Aija Skrastiņa, tomēr neliela savainojuma dēļ viņa nestartēja. Nelielajā trīs dalībnieču konkurencē ātrākā bija Kristīne Kokina (OK Purva Bridējs), otrajā vietā Laura Vīķe (OK Kāpa), bet trešā Mārīte Knēta (OK Mona).

Otrajā sacensību dienā 4,6 km garajā distancē ātrākā bija Mārīte Knēta, bet otrā Kristīne Kokina. Divu dienu summā Kristīne Kokina (1:55:57) nosargāja pirmo vietu un izcīnīja Valmieras čempionāta zelta medaļu. Sudraba medaļa Mārītei Knētai (2:02:30). Laura Vīķe otrajā sacensību dienā nestartēja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu