SEB MTB maratons startēs ar Cēsu-Valmieras tūri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ikgadējā velobraucienā Cēsis-Valmiera 1. maijā varētu piedalīties aptuveni 2000 cilvēku, šodien preses konferencē informēja velobrauciena organizatori. Pērn velobraucienā piedalījās aptuveni 1700 cilvēku, un ik gadu dalībnieku skaits pieaug par apmēram 20 līdz 30%.

Tā kā šis velobrauciens ir SEB MTB maratona pirmais posms, paredzams, ka ap 80% dalībnieku ieradīsies no Rīgas - šie sportisti piedalīsies arī pārējos brauciena posmos. Kā ik gadu, gaidāmi daudzi braucēji no Valmieras un Cēsīm, kas startēs Tautas klasē un Veselības braucienā. Valmierā pat izveidojušās vairākas uzņēmumu komandas un regulāri braucienā piedalās pašvaldības darbinieki. Kā prognozēja brauciena rīkotāji, Tautas klasē, kurā netiek reģistrēts ceļā patērētais laiks, kopumā varētu piedalīties ap 1200 aktīvā dzīvesveida piekritēju.

Lai dalībniekiem braucienā būtu ērtāk, trasē darbosies trīs ēdināšanas punkti, kuros varēs saņemt dzērienus, augļus, pīrāgus un spēcinošu auzu pārslu biezputru. Būs arī divi tehniskās palīdzības punkti - viens dažus kilometrus pēc starta, bet otrs - Sietiņieža apkārtnē.

Trase, kā informēja sacensību organizatori, ir sagatavota braucienam, marķēta ar lentām un oranžām zīmēm uz kokiem. Pēc piedzīvotā lietus un sniega trase ir nedaudz mitra, taču, tā kā nedēļas nogalē prognozē siltu un saulainu laiku, trasei vajadzētu būt labā kārtībā. Dalībnieku drošībai trasē atradīsies vairāki tiesneši, kas ar karodziņiem vai svilpes signāliem brīdinās par bīstamiem posmiem. Kā ik gadu, galapunktā Valmierā dalībniekiem piedāvās velosipēdu mazgāšanu. Obligāta prasība velobrauciena dalībniekiem ir aizsargķiveres lietošana sacensību laikā.

Kā ik gadu, arī šogad gan Valmierā, gan Cēsīs sacensību dienā būs aktivitātes bērniem - Valmierā Ziloņu un Katrīnas ielā notiks velosacensības. Pie Valmieras domes ēkas atradīsies skatuve, kurā uzstāsies dziedātāja Liene Šomase, Valmieras pūtēju orķestris "Signāls" un citi.

Sacensību dēļ Valmieras centrā 1. maijā būs satiksmes ierobežojumi - sākot no centra apļa virzienā uz domi un Katrīnas ielā, kā arī citur.

Organizatori ieteica sacensību dalībniekiem no Valmieras uz Cēsīm doties ar vilcienu plkst. 10.35 - vilciena sastāvam tiks pievienoti papildu vagoni. Cēsīs brauciena laikā nevajadzīgās mantas varēs atdot bagāžas servisam, kas šīs lietas nogādās Valmierā.

Velomaratona starts 1. maijā būs Cēsu pilsētas Vienības laukumā, bet tas noslēgsies Valmieras pilsētas Rātslaukumā. Dalībniekiem tiks piedāvātas trīs distances atbilstoši sarežģītības pakāpei: ''''Herkuless'''' MTB maratons 64 kilometru garumā, ''''Bosch'''' Tautas brauciens 42 kilometru garumā un tikpat garais Veselības brauciens.

Velomaratona maršruts ved pa dabā marķētu trasi 42 kilometru garumā - galvenokārt pa meža takām un smilšu ceļiem, pēc iespējas izvairoties no satiksmes noslogotajiem ceļiem. Elites klase papildus standarta maršrutam veiks apli 22 kilometru garumā Cēsu apkārtnē.

Iepriekš pieteikties dalībai velomaratonā var līdz 27.aprīlim veikalā "Eži" Valmierā, Rīgas ielā 43a, un Cēsīs, Raiņa ielā 26/28.

Nākamie SEB MTB maratona posmi notiks 20. maijā Krimuldā, 17. jūnijā Kandavā, 22. jūlijā Cēsīs, 5. augustā Ērgļos un 23. septembrī Smiltenē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu