Znaroks atklāj kārtis: vēl gaidīts tiek Karsums (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks ir nosaucis tos vīrus, kas Latviju pārstāvēs pasaules meistarsacīkstēs Maskavā. Pasaules hokeja ikgadējais forums Krievijas galvaspilsētā sāksies jau 27. aprīlī, bet "sarkanbaltsarkanie" pirmo spēli aizvadīs 28. aprīlī, kad mērosies spēkiem ar Šveices izlasi. Šodien Rīgā mūsu hokejisti pēdējā pārbaudes mačā eksaminēs Dānijas hokejistus.

Znaroka nosauktajā sarakstā ir trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 12 uzbrucēji, taču, iespējams, vēl notiks viena izmaiņa. Viens no pēdējiem komandai pievienojās ilggadējais valstsvienības uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš Ņižņijnovgorodas "Torpedo" rindās nule kļuva par Krievijas augstākās līgas čempionu.

Ņiživijs izlases sastāvā acīmredzot ieņems vietu vienā maiņā ar izlases veterāniem Aleksandru Semjonovu un Leonīdu Tambijevu.

Aleksandrs Ņiživijs.
Aleksandrs Ņiživijs. Foto: EPA/AFI

Pateicoties labam sniegumam pēdējā pārbaudes spēlē Austrijā, vietu sastāvā ieguva arī aizsargs Guntis Galviņš, bet uzbrucējs Viktors Bļinovs ir guvis nelielu savainojumu un, par spīti pārbaudes spēlēs gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, palika aiz nacionālās komandas "borta".

Ir paredzēts, ka jau Maskavā Latvijas valstsvienībai pievienosies jaunās paaudzes uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kas šobrīd vēl turpina spēlēt Amerikas Hokeja līgas izslēgšanas spēlēs. Tadējādi pārbaudes spēlē ar Dāniju Znarokam būs jātiek skaidrībā, kurš būs viens no deviņiem aizsargiem, kas netiks iekļauts komandas pieteikumā.

Vēl divus hokejistus būs iespējams pieteikt pirms otrā posma spēlēm.

Znaroka nosauktais sastāvs šovakar pulksten 19.00 "Arēna Rīga" aizvadīs pēdējo pārbaudes spēli ar Dāniju.

Sestdien PM Maskavā Latvijas valstsvienība spēlēs ar Šveici, pirmdien ar Zviedriju, bet trešdien ar Itāliju.

Latvijas valstsvienības sastāvs dalībai pasaules meistarsacīkstēs: vārtsargi - Sergejs Naumovs, Edgars Masaļskis, Mārtiņš Raitums; aizsargi - Arvīds Reķis, Agris Saviels, Viktors Ignatjevs, Georgijs Pujacs, Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Atvars Tribuncovs, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš; uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Kaspars Daugaviņš, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Semjonovs, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Aleksandrs Macijevskis, Aleksejs Širokovs, Grigorijs Panteļejevs.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu