10 miljonu vērtais superklubs (21)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas Hokeja federācijas prezidentu Kirovu Lipmanu visvairāk uztraucot vēl dibināmā Rīgas hokeja superkluba finansiālā puse, ceturtdien ziņo laikraksts "Diena".

Drīzumā vajadzētu tikt nodibinātai akciju sabiedrībai, kas veidos superklubu ar mērķi spēlēt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), trešdien laikrakstam "Diena" pastāstīja topošās akciju sabiedrības valdes priekšsēdētāja amatam izvirzītais Viesturs Koziols.

Finansiāli jauno projektu ir gatavi atbalstīt "Itera Latvija", "Skonto Būve", hokeja inventāra firma "Sports-Lukss", kā arī Koziols un Lipmans.

"Es ierosināju dibināt akciju sabiedrību ar iespēju akcijas iegādāties ikvienam," pastāstīja Lipmans. Šāda prakse esot Lisabonas futbola klubā, kur ar 64 000 akcionāru ieguldījumiem izdodoties labi papildināt kluba kasi.

"Manuprāt, Latvijā ir daudz hokeja entuziastu, kuri vēlētos iegādāties kluba akcijas. Viena akcija varētu maksāt, piemēram, desmit latu. Tālāk jau būtu jādomā, kā stimulēt akcionāru skaita palielināšanos. Viņiem būtu jārod iespēja pirmajiem iegādāties biļetes, vajadzētu rīkot tikšanos ar komandu un citus viņus interesējošus pasākumus," turpināja LHF prezidents.

Pēc Lipmana domām, Latvijā ir iespējams šim mērķim sarūpēt trīs miljonus ASV dolāru. Ja solītie pieci miljoni tikšot saņemti no Krievijas, tad vēl vajadzētu vismaz divus miljonus ASV dolāru. Idejas realizētāji cer, ka vienai sezonai ar desmit miljoniem ASV dolāru vajadzētu pietikt.

"Projekta finansiālā puse mani uztrauc visvairāk. Izmaksas tomēr būs lielas. Vispirms jau personāla un spēlētāju algām. Tad noteikti vajadzēs nomāt lidmašīnu, un prāvas būs arī viesnīcu izmaksas. Krievijas līgā komandas pašas izvēlas, kur dzīvot. Vienai komandai ir augstākas, citai - zemākas prasības. Bet mēs jau arī, spēlējot tik respektablā līgā, nevarēsim atļauties Maskavā un citās pilsētās dzīvot zema līmeņa viesnīcā," skaidroja Lipmans.

Dalības nauda - 750 000 ASV dolāru - KHL kasē jāiemaksā līdz 15.aprīlim.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu