Čempionvienībai «VEF Rīga» pievienojas amerikānis Gregs Smits

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Otrdien, 15.martā, basketbola klubam «VEF Rīga» pievienojies 25 gadus vecais un 1,98 metrus garais amerikāņu uzbrucējs Gregs Smits (Gregory Ogden Smith). Līgums noslēgts ar kluba iespēju to pagarināt arī uz nākamo sezonu, informē kluba direktore Laila Spaliņa.

Smits savulaik četrus gadus (2009-2013) spēlēja Colorado State universitātes basketbola komandā. Pēdējās divās Kolorādo pavadītajās sezonās Smita komanda iekļuva arī NCAA Marta trakumā jeb koledžu basketbola izslēgšanas spēlēs. Individuāli labākais Gregam bija pēdējais gads koledžā, kurā 35 spēlēs viņam vidēji 25,1 minūtē 11,2 punkti un 5,1 atlēkusī bumba.

«VEF Rīga» galvenais treneris Jānis Gailītis: «Gregs Smits ir spēlētājs, kurš var darboties vairākās pozīcijās un veidot komandas spēli daudzveidīgāku, kā arī palīdzēt partneriem kļūt labākiem. Ņemot vērā, ka tuvojas izslēgšanas spēles, kas paņem daudz spēka, gribam attiecīgi nodrošināties. Ceram, ka līdz ar Grega iesaistīšanos kļūsim daudzpusīgāki un mūsu sastāvs būs spēcīgāks.»

Pēc Colorado State universitātes absolvēšanas Smits piedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmsdrafta treniņos, bet savu profesionāļa karjeru pa īstam sāka Brazīlijā. Arī pēc tam viņa ceļi veda uz tā reģiona valstu komandām, Smitam spēlējot Puertoriko, Meksikā un Argentīnā.

Pagājušajā sezonā, spēlējot Meksikas līgas vienībā «Correcaminos», Smitam 38 mačos vidēji spēlē 35,3 minūtēs 19,9 punkti un 4,2 atlēkušās bumbas.

Šo sezonu Smits iesāka Izraēlas otrajā līgā pie «Ironi Ramat-Gan», kurā spēlēja līdz novembra vidum (piecās spēlēs vidēji 27,2 minūtes, 13,4 punkti, 6,8 atlēkušās bumbas).

No februāra vidus līdz marta sākumam Smits bija Argentīnas komandā «Regatas Corrientes», kurā nospēlēja septiņas spēles (vidēji 10,4 minūtes, 4,1 punkts, 1,7 atlēkušās bumbas).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu