"ASK Rīga" un "Ķeizarmežs" lūdz pagarināt pieteikšanās termiņu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Basketbola kubi "ASK Rīga" un "Ķeizarmežs" iesnieguši Latvijas basketbola līgai (LBL) oficiālu vēstuli ar lūgumu pagarināt termiņu dalības maksas segšanai LBL pirmās divīzijas čempionātā, trešdien informēja līgas direktors Jānis Janševics.

Jau ziņots, ka oficiālais termiņš finansiālo saistību nokārtošanai par dalību nākamās sezonas LBL pirmās divīzijas turnīrā ir 5.augusts.

Līdz 10.jūlijam komandas varēja pieteikties par pazeminātu dalības maksu - 1800 latiem -, ko paguva izdarīt "VEF Rīga", "Ventspils" un Jelgavas "Zemgale".

Savukārt pārējām komandām, kuras vēlas piedalīties nākamās sezonas LBL pirmās divīzijas turnīrā, līdz 5.augustam bija jāsamaksā 2500 lati.

"Šobrīd dalības maksu ir pārskaitījuši četri klubi - "VEF Rīga", "Ventspils", "Zemgale" un "Liepājas lauvas"," telefonsarunā ar aģentūru LETA izteicās Janševics. "Tāpat maksājuma uzdevumu iesniedzis klubs "Valmiera". Kaut gan nauda LBL kontā vēl nav pārskaitīta, rīt, visticamāk, tiks saņemts rakstisks apliecinājums par veikto maksājumu."

"Pagaidām nav informācijas par "Barons"/LMT vienības izdarīto pārskaitījumu," izteicās Janševics, kurš pieļāva, ka pašreizējo Latvijas vicečempionu aizkavēšanās iemesli varētu būt saistīti ar tehniskām, nevis finansiālām problēmām.

"Klubu "ASK Rīga" un "Ķeizarmežs" lūgums pagarināt finansiālo saistību izpildīšanas termiņu tiks izskatīts Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes sēdē 13.augustā," sacīja Janševics. "Savukārt "RNS-D/Līvāni" un Gulbenes ASK/"Buki" nākamajā sezonā, visticamāk, startēs LBL otrajā divīzijā."

Kā ziņots, LBL vadītājs jau iepriekš izteicās, ka galvenās prioritātes gaidāmajā sezonā būs iespējami līdzvērtīgāka cīņa pirmās divīzijas čempionātā un esošo komandu eksistences saglabāšana otrajā divīzijā, tādēļ dalība LBL otrās divīzijas turnīrā šogad būs krietni lētāka.

"13.augusta sēdē kļūs zināma arī dalības maksa un termiņi otrās divīzijas turnīram," trešdien piebilda Janševics.

LBL direktors pastāstīja, ka potenciālie otrās divīzijas klubi jau ir neoficiāli informēti par paredzamo dalības maksu nākamā gada turnīram, tomēr nevēlējās izpaust tās apmēru, kamēr LBS valde to nav oficiāli apstiprinājusi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu