HK «Rīga» «iznīcina» Sanktpēterburgas «Serebrjanije ļvi» (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/hkriga

Latvijas komanda «Rīga» Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mačā svētdien ar rezultātu 9:0 (3:0, 1:0, 5:0) sagrāva Sanktpēterburgas «Serebrjanije ļvi» vienību, izkļūstot no pēdējās vietas divīzijā.

Uzvarētājiem lieliski nospēlēja Rodrigo Ābols un Rūdolfs Maslovskis. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas «Dinamo» galvenā trenera Arta Ābola dēls Rodrigo izcēlās ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, bet Maslovskim - divi vārti un divas piespēles.

Tikmēr pa reizei izcēlās Kārlis Ozoliņš, Artūrs Ševčenko, Kārlis Čukste un Aleksandrs Visovkis.

Par labāko spēlētāju rīdzinieku rindās tika atzīts Maslovskis.

Tikmēr rīdzinieku vārtsargs Salvis Balandīns atvairīja 21 pretinieku raidījumu.

Abas komandas savā starpā tikās jau sestdien, ka rīdzinieki Piņķos piedzīvoja neveiksmi ar 1:3.

Tagad sāksies ar nacionālo izlašu spēlēm saistīts pārtraukums, bet nākamajos mačos «Rīga» 11. un 12.novembrī uzņems otru Sanktpēterburgas vienību SKA-1946.

Ar 27 punktiem 22 mačos «Rīga» Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā atguvusi priekšpēdējo, devīto, vietu, par punktu apsteidzot «Serebrjanije ļvi».

Kā zināms, «Rīgas» komandas pirmo četru sezonu galvenais treneris Leonīds Tambijevs karjeru turpina Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionu Karagandas «Sariarka» no Kazahstānas treneru kolektīvā, bet viņa vietā stājies līdzšinējais palīgs Ronalds Ozoliņš.

Bez Rīgas «Dinamo» sistēmas uzbrucējiem Artūra Kuzmenkova un Rustama Begova, kuri pārcelsies uz «Sariarka» komandu, kā arī aizsarga Jāņa Jaka, kurš devies uz Savienoto Valstu hokeja līgu (USHL), «Rīgas» komandu pārsniegtā vecuma ierobežojuma dēļ šajā sezonā vairs nepārstāvēs arī tādi pamatsastāva spēlētāji kā uzbrucējs Krišs Lipsbergs, vārtsargs Rihards Cimermanis un aizsargs Patriks Škuratovs.

Šajā sezonā rīdzinieku sastāvu papildinājuši trīs talantīgi lietuviešu hokejisti.

MHL regulārajā čempionātā 39 klubi sadalīti divās konferencēs un četrās divīzijās. Rīdzinieki aizvadīs pa četriem mačiem ar deviņām savas divīzijas komandām, kā arī pa divām cīņām ar otras Rietumu konferences divīzijas desmit vienībām. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras divīzijas astoņas labākās komandas jeb 32 no 39 sacensību dalībniekiem.

Dažādu iemeslu dēļ dalību sacensībās jaunajā sezonā uzteikusi Ukrainas komanda Doņeckas «Molodaja gvardija», kā arī krievu klubi Kazaņas «Bars» un Permas «Molot». Tikmēr debiju turnīrā piedzīvo Krasnodaras «Berkuti Kubaņi», Kazaņas «Irbis» un Južnosahaļinskas «Sahaļinskije akuli».

Iepriekšējās četrās sezonās «Rīgas» komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru, bet iepriekšējā sezonā arī pirmoreiz pārvarēja tā pirmo kārtu, astotdaļfināla sērijā ar 2-3 piekāpjoties vēlākajai finālistei Maskavas «Krasnaja armija».

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu