"Peugeot": rallija vietā Lemāna

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad "Audi" būs vienīgais auto ražotājs, kurš Lemānas 24 stundu braucienā startēs ar dīzeļautomobili. Taču jau nākamgad vāciešiem var klāties nedaudz grūtāk, jo leģendārajām sacīkstēm nopietni sācis gatavoties "Peugeot".

Kā zināms, pagājušajā gadā abi "PSA Peugeot Citroen" koncerna uzņēmumi nolēma pārtraukt dalību pasaules rallija čempionātā un vairāk uzmanības veltīt citiem autosporta veidiem. Vienīgā un lielākā atšķirība ir tāda, ka "Citroen" šobrīd vienkārši ietur vienas sezonas pauzi un ar rūpnīcas komandu WRC atgriezīsies 2007.gadā, turpretim "Peugeot" plāno iet citu ceļu un savu nākotni ar ralliju nesaista.

Doma startēt Lemānā jau pati par sevi ir svarīgs jaunums, taču daudz svarīgāka ir ziņa, ka "Peugeot" lielākās cerības liek uz savām zināšanām dīzeļdzinēju jomā. Tas nozīmē, ka franču kompānija cer 2007.gadā izaicināt "Audi" un viņu 12 stundu braucienā Sebringā, cīņā sūtot savu sacīkšu auto ar HDi Common-Rail turbodīzeļdzinēju, kurā plānots izmantot jaunākās, progresīvākās kvēpu filtru tehnoloģijas. Franči cer testu sēriju sākt vēl līdz šā gada beigām.

Ja viss notiks, kā plānots, "Peugeot" 2007.gadā piedalīsies arī izturības braucienos SPA, Monzas, Nirburgringas un Silverstonas trasē.

Peugeot 905B
Pēdējo reizi "Peugeot" Lemānā startēja 2003.gadā, savukārt pēdējais lielākais panākums, proti, uzvara meklējama vēl tālākā pagātnē - 1993.gadā -, kad uz starta izgāja "Peugeot 905B".

Nākot klajā ar paziņojumu par piedalīšanos Lemānas 24 stundu sacīkstēs, "Automobiles Peugeot" ģenerāldirektors Frederic Saint-Geours sacīja: "Es ceru, ka šis ambiciozais, taču pilnībā sasniedzamais mērķis mums dos lielisku izdevību parādīt mūsu spēju uzvarēt."

Taču, kamēr "Peugeot" vēl tikai gatavojas pierādīt savas spējas uzvarēt, "Audi" jau paguvuši nosvinēt uzvaru 12 stundu braucienā Sebringā un pagājušajā piektdienā noslēdza pirmo testa braucienu sēriju Lemānas aplī, lai būtu pilnībā gatavi šajā nedēļas nogalē paredzētajām sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu