Plus Daugaviņš, mīnus Džeriņš un Ankipāns? (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas hokeja valstsvienības rindās vakar pirmo treniņu ir aizvadījis jaunākais mūsu komandas spēlētājs, pagājušā gada atklājums Kaspars Daugaviņš.

Tajā pašā laikā no kandidātu loka jau ir svītrots cits jaunais talants Andris Džeriņš un ļoti iespējams, ka Maskavas vilciens ir aizgājis arī pieredzējušajam Ģirtam Ankipānam.

18 gadus vecais Kaspars Daugaviņš, kurš pērn pasaules meistarsacīkstēs Rīgā Latvijas pieaugušo komandas rindās "ielēca" tieši no U-18 izlases, ietilpst arī jaunā galvenā trenera Oļega Znaroka plānos.

Talantīgais un nepiekāpīgais uzbrucējs šogad ir turpinājis savu progresu un jau savā pirmajā Ziemeļamerikas sezonā no Ontario junioru hokeja līgas ir ticis jau līdz pašai NHL pievārtei - Amerikas hokeja līgai.

Znaroka komandas modelī Daugaviņam tiek plānot vieta starpa diviem izlases veterāniem - Leonīdu Tambijevu un Aleksandru Semjonovu, kuri abi nule kā aizvadīja savas 200. spēles Latvijas izlases rindās (pārbaudes spēle pret Somiju).

No pretendentu pulka tikmēr ir svītrots 19 gadus vecais Raumas "Lukko" junioru komandas spēlētājs Andris Džeriņš, kurš ar efektīgu piespēli Mārtiņam Cipulim palīdzēja gūt vārtus pirmajā pārbaudes spēlē ar Vāciju.

Cirkšņa savainojumu savukārt guvis pieredzējušais "Rīga 2000" komandas uzbrucējs Ģirts Ankipāns, kura izredzes iekļūt izlases sastāvā līdz ar to ievērojami ir sarukušas.

No izlases kandidātu loka ir izslēgti arī aizsargi Jānis Andersons un Māris Jass, bet uz pārbaudes spēlēm Slovākijā un Austrijā kopā ar pamatsastāvu aizbrauca arī 22 gadus vecais uzbrucējs Guntis Džeriņš, ka arī aizsargi Guntis Galviņš un Krišjānis Rēdlihs, kas pārbaudes mačos pieļāva vairākas kļūdas.

Pārbaudes spēles ar Slovākiju un Austriju Latvijas valstsvienība aizvadīs attiecīgi 19. un 21. aprīlī. Gatavošanās cikls noslēgsies 24. aprīlī Rīgā, kad jau optimālajā sastāvā "sarkanbaltsarkanie" krustos nūjas ar Dānijas izlasi.

Latvijas valstsvienības rindas pasaules meistarsacīkšu pirmajā posmā vēl var papildināt vienīgi uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš šobrīd kopā ar savu komandu Ņižņijnovgorodas "Torpedo" cīnās par uzvaru Krievijas augstākās līgas čempionātā. Ņiživijam tiekot taupīta Viktora Bļinova vieta vienā maiņā ar Herbertu Vasiļjevu un Mārtiņu Cipuli.

Latvijas valstsvienības patreizējais modelis: Vārtsargi - Edgars Masaļskis, Sergejs Naumovs; aizsargi - Arvīds Reķis, Agris Saviels, Atvars Tribuncovs, Aleksandrs Jerofejevs, Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Viktors Ignatjevs, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš; uzbrucēji - Herberts Vasiļjevs, Mārtiņš Cipulis, Viktors Bļinovs, Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Grigorijs Panteļejevs, Aleksejs Širokovs, Aleksandrs Macijevskis, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Semjonovs, Kaspars Daugaviņš, Guntis Džeriņš.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu