Vindava atsakās no spēlēšanas Virslīgā (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divas nedēļas pirms Latvijas futbola čempionāta - LMT Virslīgas - sezonas sākuma no dalība turnīrā atteikusies Ventspils komanda Vindava.

Kā iemeslus dalības atsaukšanai kluba valdes priekšsēdētājs Nikolajs Baštovojs minēja "situāciju ap Ventspils futbola infrastruktūru un "nesportisku" domes vadības un sporta funkcionāru rīcību".

"Kluba dibinātāji, neskatoties uz par Aivaru Lembergu noskaņotā valsts aparāta pretošanos un sarežģītajiem nosacījumiem, kādos viņiem nācās strādāt pēdējos divus gadus, spēja izveidot kluba budžetu atbilstoši virslīgas prasībām," saka Baštovojs. "Vēl smagāk bija apzināties, ka par mūsu sasniegumiem sportā it nemaz nepriecājas pašvaldības ierēdņi un Olimpiskā sporta centra Ventspils vadība."

"2007. gada beigās Olimpiskais centrs [valdes priekšsēdētāja] Ulda Boitmaņa personā paspēja noslēgt ilgtermiņa līgumu ar Ventspils komandu, piešķirot tam ekskluzīvas tiesības uz Olimpiskā sporta centra bāzes un rezerves laukuma izmatošanu," stāsta Baštovojs. "Tādējādi Vindavas futbolistiem ir ne tikai atņemtas iespējas trenēties šajos laukumos, bet arī pavadīt uz tiem vietējās Latvijas čempionāta un kausa spēles."

"Vairākkārtēja vēršanās pie Olimpiskā centra vadības un pilsētas pašvaldības nekādus rezultātus nedeva. Kā mums šķiet, pilsētas pārvaldes attiecības ar klubiem nenosaka sasniegumi sportā, bet tās ir politisku motīvu diktētas. Esošajos apstākļos kluba dibinātāji pieņēma lēmumu atsaukt komandu no dalības Latvijas čempionātā," turpina Baštovojs.

"Tajā pat laikā futbola klubs Vindava saglabās visas savas saistības sociāli daudz nozīmīgākos un neaizsargātos virzienos - bērnu un jauniešu futbolā, kā arī pret veterānu komandu. Boitmaņa un viņa līdzgaitnieku darbību kluba vadība atstāj visu Ventspils iedzīvotāju ziņā, kuriem nav vienaldzīgas tādas tiesības kā izvēles brīvība."

Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis par jaunumiem nav informēts, solot komentāru sniegt vēlāk.

Pagājušajā sezonā Vindava uzvarēja Latvijas pirmās līgas čempionātā, apsteidzot arī ambiciozo Rēzeknes komandu Blāzma. Pēc sezonas tika nolemts pirmo reizi kopš 1997. gada paplašināt čempionātu, un bija plānots, ka šosezon tajā startēs desmit komandas.

Pirmajā kārtā Vindavai 5. aprīlī bija paredzēts izbraukumā tikties ar Jūrmalas futbolistiem.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu