"Kurš labāks" - Jānis Krūmiņš vai Andris Biedriņš? (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kampaņas ''Kurš labāks'' ietvaros vairāku mēnešu garumā turpinās balsojums par labākajiem dažāda laika posma sportistiem. Ceturtajā pārī sacentīsies divi izcili basketbolisti – Jānis Krūmiņš un Andris Biedriņš.

1930. gadā dzimušais Jānis Krūmiņš ar basketbolu sāka nodarboties tikai 23 gadu vecumā un basketbolā pavadīja 15 gadus. 2,20 m garais centra spēlētājs Rīgas ASK komandas sastāvā trīs reizes ieguva Eiropas čempiona kausus, kā arī trīs zelta medaļas Eiropas čempionātā PSRS izlases sastāvā. J.Krūmiņš bija viens no labākajiem spēlētājiem PSRS izlases sastāvā Olimpiskajās spēlēs Melburnā, Romā un Tokijā, kad tā ieguva sudraba medaļas. Viņš ir arī četrkārtējs PSRS čempions basketbolā.

2,12 m garais Andris Biedriņš ir Latvijas valstsvienības centra spēlētājs un kopš 2004. gada pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Goldensteitas ''''Warriors'''', kad viņu NBA draftā ''''Warriors'''' izvēlējās ar 11. numuru. Viņš ir pirmais latviešu spēlētājs, kuram izdevies nostiprināties komandas pamatsastāvā un kļūt par vienu no komandas kapteiņiem. Savā debijas sezonā viņš bija līgas jaunākais spēlētājs, bet trešajā sezonā jau kļuva par līgas precīzāko spēlētāju. FIBA Europe aptaujā par 2008. gada labāko Eiropas basketbolistu A.Biedriņš ieguva 9. vietu, bet līdzjutēju balsojumā – 2. vietu.

Par savu favorītu var balsot, reģistrējoties kampaņas interneta mājas lapā www.kurslabaks.com, kur varēs atrast informāciju par sportistiem, kā arī aplūkot spilgtākos video momentus. Balsojums ilgs līdz 23. augustam.

Tie, kuri nevar nobalsot elektroniski, var sūtīt vēstuli ar savu balsojumu un komentāru uz Latvijas Olimpiešu sociālo fondu Elizabetes ielā 49, Rīga, LV – 1010.

Balsojiet un atbalstiet Latvijas Olimpiešu sociālo fondu, jo kampaņas ietvaros tiek atbalstīti sporta veterāni, ziedojot vienu eirocentu par katru nodoto balsi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu