Biķernieku komplekso sporta bāzi neprivatizēs (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

VAS "Biķernieku kompleksā sporta bāze" netiks nodota privatizācijai, šodien nolēma Ministru kabineta komiteja.

Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) un Satiksmes ministrijai (SM) uzdots sagatavot nepieciešamos dokumentus privatizācijas pieteikuma noraidījumam.

Kā norādīts Ministru kabineta rīkojuma projekta anotācijā, valstij pieder 100% "Biķernieku kompleksās sporta bāzes" pamatkapitāla jeb 904 970 akcijas. Vienas akcijas nominālvērtība ir viens lats. 2008.gada 31.decembrī sabiedrības aktīvu kopsumma bija 375 747 lati, ilgtermiņa ieguldījumi - 337 625 lati, apgrozāmie līdzekļi - 38 122 lati, īstermiņa parādi - 375 747 lati, bet zaudējumi sasniedza 49 039 latus.

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem sabiedrībai noteikts nacionālās sporta bāzes statuss. Saskaņā ar Rīgas pilsētas zemesgrāmatu tiesneša 2001.gada 9.aprīļa lēmumu Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodalījumā uz sabiedrības vārda ierakstītas 114 ēkas un būves Rīgā, S.Eizenšteina ielā 2.

Divi no sabiedrības sastāvā esošajiem zemesgabaliem zemesgrāmatā ierakstīti uz Gunta Rāvja, Igora Skoka un SIA "Resursi" vārda, trīs zemesgabali ierakstīti uz SM vārda, savukārt viens zemesgabals ierakstīts uz Ilmāra Tilgala, Ineses Tilgales, Rutas Kalniņas, Līgas Žimantes, Ainas Snites, Jāņa Brūvera, Zigrīdas Bušas, Maijas Berlandes vārda.

"Biķernieku kompleksās sporta bāzes" valsts kapitāla daļas privatizācijas ierosinājums ir saņemts no Jāņa Poruka. Ierosinājums reģistrēts Privatizācijas aģentūras Privatizācijas ierosinājumu reģistrā 2006.gada 31.augustā.

Kā norādīts IZM atzinumā, nododot privatizācijai "Biķernieku komplekso sporta bāzi", tiktu apdraudēta tās pieejamība visām sabiedrības grupām un sabiedrības interesēm atbilstoša valsts funkciju īstenošana sporta nozarē.

Valdības komiteja IZM uzdeva virzīt jautājumu par "Biķernieku kompleksās sporta bāzes" privatizāciju izskatīšanai Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē un par pieņemto lēmumu informēt Valsts kanceleju.

Pēc jautājuma izskatīšanas Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē SM kopīgi ar IZM, ņemot vērā Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē lemto, uzdots izvērtēt, kuras valsts pārvaldes funkcijas veikšanai vai kādas komercdarbības veikšanai ir nepieciešama "Biķernieku kompleksā sporta bāze" un, ja nepieciešams, sagatavot un iesniegt attiecīgo tiesību akta projektu izveidotajai starpinstitūciju darba grupai.

Kā ziņots, pagājušajā gadā 3,5 reizes pieauguši VAS "Biķernieku kompleksā sporta bāze" zaudējumi, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija. 2007.gadā uzņēmuma zaudējumi bija 14 184 lati, bet pērn - 49 039 lati.

"Biķernieku kompleksās sporta bāzes" apgrozījums 2008.gadā bijis 228 895 lati, kas ir par 5,7% mazāk nekā 2007.gadā, kad šis rādītājs bija 242 634 lati.

VAS "Biķernieku kompleksā sporta bāze" reģistrēta 1991.gada 7.oktobrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 904 970 lati. Kompānija pārvalda sporta objektu - sacīkšu trasi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu