"Renault" komanda diskvalificēta uz vienu F-1 posmu (11)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmās formulas (F-1) komanda "Renault" diskvalificēta uz vienu pasaules čempionāta posmu, svētdien paziņoja amatpersonas.

Diskvalifikācija piespriesta pēc tam, kad "Renault" komandas pilota Fernando Alonso formula pēc neveiksmīga boksu apmeklējuma svētdien pazaudēja riepu čempionāta desmitajā posmā - Ungārijas "Grand Prix" izcīņā.

F-1 vadība uzskata, ka "Renault" komanda apzinājās riepas kārtīgu nepieskrūvēšanu un ļāva ar tādu automašīnu Alonso doties trasē. Jau nākamajā aplī riepa aizlidoja prom, radot bīstamu situāciju citiem pilotiem.

"Renault" komandai un tās pilotiem Fernando Alonso un Nelsonam Pikē diskvalifikācija būs jāizcieš nākamajā čempionāta posmā, kas 23.augustā notiks Valensijas trasē. Tomēr lēmumu vēl ir iespējams pārsūdzēt.

Jau ziņots, ka pēdējās nedēļas laikā jau divreiz aktualizēts no formulām aizlidojošu priekšmetu jautājums. Pagājušajā svētdienā Otrās formulas (F-2) sacīkšu laikā bojā gāja 1964.gada F-1 pasaules čempiona Džona Sartīsa 18 gadus vecais dēls Henrijs, kad viņam pa galvu trāpīja no citas formulas atdalījusies riepa. Savukārt sestdien notikušajā F-1 Ungārijas posma kvalifikācijā "Ferrari" komandas pilotam Felipem Masam pa galvu trāpīja no viņa tautieša Rubensa Barikello formulas atdalījusies 800 gramus smaga atspere. Pēc notikušā Masa pašlaik atrodas mākslīgajā komā, kurā viņu plānots turēt līdz otrdienas vidum.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu