Van Bujtens izglābj "Bayern" (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās ceturtdaļfināla spēles: Vācijas čempioni Minhenes "Bayern", pateicoties Daniela van Bujtena pēdējās sekundēs gūtajiem vārtiem, izrāva neizšķirtu 2:2 pret "AC Milan", savukārt angļu "Liverpool" ielika drošus pamatus uzvarai divu spēļu summā, ar 3:0 apspēlējot "PSV Eindhoven".

Minhenei, kas šo spēli aizvadīja viesos, nācās iztikt bez vairākiem komandas līderiem - diskvalifikāciju par nepiedienīgu žestu rādīšanu astotdaļfinālā pret "Real" izcieta Marks van Bomels, tāpat kartīšu dēļ malā nācās palikt kluba pamatvārtsargam un kapteinim Oliveram Kānam.

Viņa vietu ieņēma jaunais talants Mihaēls Rensings, kas pagājušogad Čempionu līgas astotdaļfinālā veiksmīgi aizstāja diskvalificēto Kānu. Zīmīgi, ka arī toreiz minheniešu pretinieks bija "Milan" un Rensings rādīja pārliecinošu sniegumu vārtos pret titulētajiem pretiniekiem spēlē, kura noslēdzās ar rezultātu 1:1.

Brazīlietis Kakā sava tautieša Lusiu (pa kreisi) un angļa Ovena Hārgrīvza ielenkumā.
Brazīlietis Kakā sava tautieša Lusiu (pa kreisi) un angļa Ovena Hārgrīvza ielenkumā. Foto: AFI

Arī šoreiz "Bayern" vārtsargs glāba savu komandu vairākās situācijās, un likās, ka pirmais puslaiks noslēgsies ar bezvārtu neizšķirtu. Taču 40. minūtē precīzs sitiens ar galvu padevās itāļu kluba pussargam Andream Pirlo un, dodoties pārtraukumā, vadībā ar 1:0 atradās laukuma saimnieki.

Milānieši turpināja dominēt arī otrajā puslaikā, taču neprata izmantot savas izdevības un 12 minūtes pirms spēles beigām dabūja par to samaksāt - ar precīzu sitienu izcēlās "Bayern" beļģu aizsargs Daniels van Bujtens - 1:1!

84. minūtē "AC Milan" atkal izdevās izvirzīties vadībā pēc tiesneša visai strīdīgā situācijā piešķirtā 11 metru soda sitiena, kuru realizēja brazīliešu pussargs Kakā.

Spēle neizbēgami tuvojās beigām, kad kompensācijas laika pēdējās sekundēs savus otros vārtus mačā guva van Bujtens, kļūstot par pirmās kārtas spēles galveno varoni. Pirms tam šā gada Čempionu līgā Beļģijas izlases aizsargs vēl nebija izcēlies ne reizi.

Gūstot vārtus pret "PSV", Stīvens Džerards kļuvis par visu laiku rezultatīvāko "Liverpool" futbolistu Čempionu līgā.
Gūstot vārtus pret "PSV", Stīvens Džerards kļuvis par visu laiku rezultatīvāko "Liverpool" futbolistu Čempionu līgā. Foto: AFI

Otrajā spēlē Anglijas "Liverpool" nedaudz negaidīti pārliecinoši ar 3:0 uzvarēja šosezon labi spēlējošos "PSV Eindhoven" futbolistus, kas iepriekšējā kārtā no turpmākās cīņas izslēdza Londonas "Arsenal"

"PSV", kas spēlēja savā laukumā nonāca zaudētājos 29. minūtē, kad Stīva Finana centrējumu ar galvu noslēdza "Liverpool" kapteinis Stīvens Džerards. Šie bija viņa 15 vārti turnīrā un Džerards Čempionu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā apsteidza agrāko Liverpūles uzbrucēju Janu Rašu, sasniedzot jaunu kluba rekordu.

Otrā spēles cēliena sākumā bija nospēlētas tikai četras minūtes, kad norvēģis Jons Arne Rīse pārsvaru dubultoja, bet 63. minūtē Pīters Kraučs panāca pārliecinošo 3:0, kas "Liverpool" futbolistiem ļauj ar optimismu raudzīties pusfināla virzienā.

Ceturtdaļfināla atbildes spēles notiks 11. aprīlī Minhenē un Liverpūlē.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu