Stīnkempas māte: Pistoriusam ar manu meitu nebija sekss, viņa bija nobijusies (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirms traģiskā atgadījuma pērnā gada Svētā Valentīna dienā, kad Dienvidāfrikas paraolimpiskais sprinteris Oskars Pistoriuss nošāva savu draudzeni Rīvu Stīnkempu, mīļotā grasījusies viņu pamest, atklājusi noslepkavotās māte.

Pagājušajā nedēļā viens no valsts slavenākajiem sportistiem par savas draudzenes Rīvas Stīnkempas slepkavību saņēma piecu gadu cietumsodu un tika arestēts tiesas zālē.

«Tovakar Rīvas mantas bija sapakotas. Nav nekādu šaubu, ka viņa tovakar bija nolēmusi pamest Pistoriusu,»

savā grāmatā uzsver Džūna Stīnkempa, kura uzskata, ka viņas meitai ar atlētu ne reizi neesot bijis sekss, jo viņa esot bijusi pārāk nobijusies, lai attiecības pārceltu tādā līmenī

. «Rīvai nepaveicās, ka viņa sastapa Pistoriusu, jo agri vai vēlu savu rakstura īpašību dēļ viņš būtu kādu nogalinājis.»

Džūna Stīnkempa sportistu raksturoja kā augstprātīgu un kaprīzu.

Jau vēstīts, ka prokuratūra nolēmusi iesniegt apelāciju par Pistoriusam piespriesto sodu, uzskatot to par pārāk maigu.

Eksperti izteikušies, ka Pistoriuss cietumu varētu atstāt aptuveni pēc 18 mēnešiem gadījumā, ja ieslodzījuma laikā uzvedīsies labi. Tāpat izskan minējumi, ka viņam jau pat gada laikā varētu būt iespēja turpināt sodu izciest mājas arestā.

Jau pirms mēneša Pistoriuss tika atzīts par vainīgu «netīšā, bet nelegālā slepkavībā». Par to sportistam varēja tikt piespriests cietumsods līdz 15 gadiem.

Kā ziņots, iepriekš Pistoriuss tika atzīts par vainīgu arī neapdomīgā šaujamieroča izrādīšanā kādā restorānā, bet attaisnots nelikumīgā munīcijas glabāšanā, kas, pēc sportista teiktā, esot piederējusi viņa tēvam, kā arī šaušanā pa automašīnas jumta lūku.

Tāpat tiesnese Tokozile Masipa, kura šajā lietā pieņēma vienpersonisku lēmumu, nepietiekamu pierādījumu dēļ neatzina Pistoriusu par vainīgu savas draudzenes apzinātā noslepkavošanā, kas nozīmēja, ka viņam vairs nedraudēja mūža ieslodzījums. Tiesnese iepriekš bija paziņojusi, ka Pistoriuss, kad nošāva savu draudzeni, rīkojās «nolaidīgi», kā arī «pārsteidzīgi un nesamērīgi».

Pistoriuss tika apsūdzēts savas draudzenes Rīvas Stīnkempas nošaušanā viņa mājā Pretorijā Svētā Valentīna dienā aizvadītā gada 14.februārī. Pistoriuss tiesā vairākas reizes izteicās, ka veicis šāvienus cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis «šausmīgi nobijies», ka kāds caur atvērtu logu ielauzies viņa greznajā mājā.

Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas un kurš skriešanai izmanto īpašas protēzes, aizpagājušajā vasarā piedalījās Londonas Olimpiādē. DĀR sportists kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti spēļu vēsturē, kurš sacenties ar pasaules labākajiem atlētiem.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu