«Benfica» un PSG pievienojas ČL ceturtdaļfinālistēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pašreizējie Francijas čempioni futbolā Parīzes «Saint-Germain» (PSG) trešdien UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē izbraukumā ar 2:1 (1:1) uzvarēja pagājušās sezonas Anglijas spēcīgāko klubu Londonas «Chelsea» un sasniedza turnīra ceturtdaļfinālu.

Abu komandu pirmajā savstarpējā duelī PSG izcīnīja uzvaru ar tādu pašu rezultātu, līdz ar to divu spēļu summā triumfējot ar 4:2.

Bumba «Chelsea» vārtos nonāca jau sestajā minūtē, kad to sāncenšu vārtos raidīja slavenais Zviedrijas izlases uzbrucējs Zlatans Ibrahimovičs, taču vārti tika gūti no aizmugures stāvokļa, tāpēc netika ieskaitīti. Šis mačs aizritēja aktīvā un aizraujošā cīņā, bet rezultāts tika atklāts 16.minūtē, kad pēc Ibrahimoviča piespēles uz soda laukuma vidu izcēlās pussargs Adrjēns Rabio.

Pēc vārtu guvuma PSG turpināja spēlēt aktīvi, taču 27.minūtē «Chelsea» izdevās panākt neizšķirtu - vārtus guva Spānijas izlases uzbrucējs Djegu Košta. Turpinājumā vārti kādu laiku netika gūti, taču joprojām abas komandas demonstrēja acij tīkamu futbolu. Tiesa, 67.minūtē Ibrahimovičs tikpat kā nokārtoja Parīzes kluba iekļūšanu ceturtdaļfinālā, kad viņš pēc argentīnieša Anhela di Marijas teicamas piespēles guva savus 48.vārtus UEFA Čempionu līgā.

Zīmīgi, ka Ibrahimovičs ar vārtiem izcēlās arī abu komandu pirmajā cīņā, tādējādi Zviedrijas uzbrucējs pirmo reizi UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs guvis vārtus divos mačos pēc kārtas.

Lai arī atlikušajā pamatlaika daļā «Chelsea» mēģināja radīt spiedienu un atspēlēties, taču mājiniekiem tas neizdevās.

PSG un «Chelsea» savā starpā tikās arī pagājušā gada UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā. Divu spēļu summā rezultāts bija 3:3, taču nākamajā kārtā iekļuva Francijas komanda, kas guva vairāk vārtu pretinieku laukumā. Savukārt 2013./14.gada sezonā ceturtdaļfināla stadijā pārāka bija «Chelsea».

«Chelsea» pēdējo 13 sezonu laikā 12 reizes spējusi sasniegt UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēles, turklāt šajā laikā astoņas reizes londoniešiem izdevies sasniegt ceturtdaļfinālu. Tikmēr PSG izslēgšanas mačos spēlē jau ceturto sezonu pēc kārtas, kas ir komandas labākais sasniegums, tomēr iepriekšējās trīs reizes Parīzes klubs apstājās astotdaļfinālā.

«Chelsea» komandai šajā mačā traumas dēļ nevarēja palīdzēt vienības kapteinis Džons Terijs, kuram šī ir pēdējā sezona Londonas klubā.

Anglijas galvaspilsētas klubs aizvada ļoti neveiksmīgu sezonu nacionālajā čempionātā. 29 mačos «Chelsea» guvusi 40 punktus, kas tai dod tikai desmito vietu.

Turpretī PSG šogad uzstādīja jaunu nezaudēto spēļu rekordu. PSG futbolisti iepriekš nebija pārspēti 36 mačos pēc kārtas, bet februāra beigās viņus apstādināja Lionas «Olympique» vienība. Ar 74 punktiem 29 mačos PSG ir pārliecinoša turnīra līdere, turklāt jau nākamajā kārtā tā var nodrošināt Francijas čempiones titulu.

Pirms tam trešdien ceturtdaļfinālu sasniedza Portugāles klubs Lisabonas «Benfica», kas astotdaļfināla atbildes spēlē izbraukumā ar 2:1 (0:0) uzvarēja Krievijas čempionus Sanktpēterburgas «Zeņit» un divu spēļu summā triumfēja ar 3:1, tādējādi sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Šīs spēles rezultāts tika atklāts vien otrajā puslaikā, kad «Zeņit» komandu vadībā pēc skaista sitiena ar galvu izvirzīja brazīliešu uzbrucējs Halks. Viņam šie UEFA Čempionu līgas karjerā bija 17.vārti, bet pirmie, kas gūti ar galvu.

Lai gan šķita, ka šis duelis turpināsies pagarinājumā, jo pirmajā astotdaļfināla mačā «Benfica» bija pārāka ar 1:0, Lisabonas klubs tomēr neilgi pirms pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu - 85.minūtē vārtus guva argentīnietis Nikolass Gaitans. Tas nozīmēja, ka «Zeņit» futbolistiem, lai iekļūtu nākamajā kārtā, spēles atlikušajā daļā bija jāgūst divi vārti, taču tas neizdevās.

Turklāt kompensācijas laika sestajā minūtē «Benfica» guva arī otros vārtus, jo izcēlās tikai pirms četrām minūtēm uz maiņu nākušais brazīlietis Andersons Taliska.

«Zeņit» galvenais treneris ir portugālis Andrē Villašs-Boašs, kurš gan pēc šīs sezonas atstās Sanktpēterburgas vienību.

Sanktpēterburgas klubs UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēles sasniedza trešo reizi pēdējo piecu gadu laikā, bet ne reizi tas nav spējis iekļūt ceturtdaļfinālā. Tikmēr «Benfica» izslēgšanas spēlēs iepriekšējo reizi spēlēja 2011./12.gada sezonā, kad ceturtdaļfinālā to apstādināja vēlāk par čempioni kronētā Londonas «Chelsea» no Anglijas.

«Zeņit» UEFA Čempionu līgā šosezon bija uzvarējusi visās trijās mājas spēlēs, kamēr «Benfica» izbraukumā pirms šīs spēles piecos mačos bija piedzīvojusi četrus zaudējumus.

Sanktpēterburgas Krievijas čempionātā šosezon izcīnījusi 31 punktu 19 spēlēs, ieņemot vien piekto vietu, bet «Benfica» ar 61 punktu 25 spēlēs ir Portugāles čempionāta līdere.

Otrdien par pirmajām divām UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla dalībniecēm kļuva Spānijas grands Madrides «Real» un Vācijas vienība «VfL Wolfsburg». Astotdaļfināla atbildes spēlē «Real» savu skatītāju priekšā ar 2:0 apspēlēja Itālijas klubu «AS Roma», divu spēļu summā uzvarot ar 4:0 un ceturtdaļfinālā iekļūstot sesto gadu pēc kārtas, bet Vācijas vicečempione «VfL Wolfsburg» ar 1:0 savā laukumā apspēlēja Beļģijas čempioni «Gent», divu spēļu summā uzvarot ar 4:2.

Nākamnedēļ risināsies atlikušie izslēgšanas spēļu pirmās kārtas atbildes mači. Spānijas komanda Madrides «Atletico» savā laukumā uzņems Eindhovenas PSV no Nīderlandes, ar kuru pirmā cīņa spēlēja neizšķirti 0:0. Tikmēr Anglijas komanda Mančestras «City» mājās spēlēs pret Ukrainas vienību Kijevas «Dinamo», kuru pirmajā mačā izdevās uzvarēt ar 3:1. Tāpat turnīra čempione «Barcelona» mājās spēlēs pret Anglijas klubu Londonas «Arsenal», kas pirmajā mačā tika pārspēts ar 2:0, bet Vācijas vienība Minhenes «Bayern» savu skatītāju priekšā cīnīsies pret Itālijas komandu Turīnas «Juventus», ar kuru pirmā spēle noslēdzās neizšķirti 2:2.

UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, izņemot finālu, uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Čempionu līgas fināls 28.maijā norisināsies «San Siro» stadionā Milānā.

Pērn par UEFA Čempionu līgas titula ieguvēju kļuva «Barcelona», kas finālā ar 3:1 pieveica «Juventus».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu