Daugaviņš: Man ir mērķis, es par to cīnīšos līdz pēdējam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa galvenais uzdevums Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Otavas "Senators" ir melnā darba darīšana, nevis vārtu gūšana, intervijā izdevumam "Sporta Avīze" izteicies pats hokejists.

Otavas komanda Daugaviņu no fārmkluba Binhemtonas "Senators", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL), sākotnēji izsauca 24.oktobrī. Pirms tam viņš savā NHL karjerā bija aizvadījis vienu spēli.

Sākotnēji Otavas "Senators" sastāvā Daugaviņš piedalījās četrās NHL spēlēs, gūstot savus pirmos vārtus šajā līgā, nopelnot četras soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -1.

31.oktobrī latvietis tika nosūtīts atpakaļ uz AHL, jo šajā laikā viņam bija paredzēts veikt gudrības zobu operāciju, kas veiksmīgi tika īstenota pagājušās nedēļas otrdienā. Šajā laikā viņš nepiedalījās nevienā AHL spēlē, bet uz NHL vienību tika izsaukts atpakaļ pagājušajā piektdienā.

Daugaviņš kļuva par 12. latviešu hokejistu, kuram izdevies gūt vārtus NHL. Pirms viņa to bija paveikuši arī Helmuts Balderis-Sildedzis, Grigorijs Panteļejevs, Sandis Ozoliņš, Sergejs Žoltoks, Kārlis Skrastiņš, Herberts Vasiļjevs, Kaspars Astašenko, Raitis Ivanāns, Jānis Sprukts, Mārtiņš Karsums un Oskars Bārtulis.

Daugaviņš atzina, ka Otavā viņam vairāk jādomā par melno darbu

"Otavā man ir uzticēts melnais darbs, par to domāju vairāk nekā par vārtu gūšanu. Kad dabūju ripu, man jāmēģina kaut ko izveidot, lai ripa nonāktu tajā zonā, labi jānospēlē aizsardzībā un mazākumā jābloķē metieni. Ja tas ir izdevies, tad savu darbu esmu padarījis," izteicies Daugaviņš. "Diezgan labi spēlēju aizsardzībā, un pat veidojām kaut kādu uzbrukumu - tā ka būtu grēks pašam par sevi sūdzēties."

Runājot par saviem pirmajiem vārtiem NHL, Daugaviņš izteicās, ka tajos palīdzēja arī veiksme. "Iznāca interesanti vārti. Izskatījās, ka es tā būtu arī domājis, bet tā nebija. Uz vārtiem jau es mērķēju, taču vairāk biju domājis, ka būs partneriem atlēkusī ripa, bet tā iegāja vārtos."

Ar Daugaviņu Otavā rēķinās

"Pēdējos gados, ko spēlēju AHL, tur esmu nostiprinājies kā viens no līderiem, darīju daudz darba, lai komanda uzvarētu. Tad vieglāk ir šādu spēli pārnest arī uz NHL. Kad viņi man deva šo iespēju, es ar savu spēli parādīju, ka varu tāpat spēlēt arī Otavā, ka varu tāpat kā AHL spēlēt arī NHL," sacīja Daugaviņš.

Tāpat Daugaviņš atzina, ka pagaidām viņa vieta Otavā ir trešajā vai ceturtajā maiņā.

"Pagaidām mana vieta tāda ir. Ja gribu nostabilizēties NHL, tad šobrīd tā ir trešā ceturtā maiņa un melnā darba darīšana. Sergejs Žoltoks sāka tieši tāpat - trešajā un ceturtajā maiņā. Pieredze nāk ar laiku, un tad jau var uzņemties arī līdera lomu, spēlēt otrajā maiņā un spēlēt vairākumā. Tas atkarīgs no laika, ko esi pavadījis līgā," teica Daugaviņš.

"Ar manu spēles stilu un apzinoties, ka NHL ir pasaules labākā līga, te ir ļoti daudz labu spēlētāju. Un es neuzskatu, ka man būtu pat desmitā daļa no tā talanta, kas ir daudziem Otavas spēlētājiem.

Jābūt reālistam, jāzina sava vieta, un darbs komandā ir sadalīts pa maiņām.

Krievijā daži klubi var nopirkt četras supertalantīgas maiņas, bet te vairāk ir darba dalīšana - trešajā un ceturtajā maiņā nav tik labi spēlētāji, bet gan darba zirgi, kuri var apturēt pretinieku superzvaigznes," atzina Daugaviņš.

Vēl Daugaviņš atzina, ka pēc pagājušās sezonas uzbrucējam vienubrīd varbūt arī bija doma palikt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubā Rīgas "Dinamo".

"Pēc pagājušās sezonas, kad labi spēlēju Binhemtonā un ne reizi netiku uzaicināts uz Otavu, vienubrīd varbūt arī bija doma palikt "Dinamo". Vasarā ilgi domāju, ko darīt. Runāju ar vairākiem cilvēkiem un sapratu, ka man dzīvē vairāk arī var nebūt iespējas tikt NHL. Negribēju, lai pēc desmit gadiem būtu jānožēlo, ka neesmu izmantojis savu iespēju. Domāju: braukšu, cīnīšos, bet, ja nesanāks, sapratīšu, ka vaina ir manī, nevis kādā citā," atzina Daugaviņš.

Varējis spēlēt "Dinamo"

"Līdz "Dinamo" man bija mazāk nekā pussolis, tomēr beigās sapratu, ka vēl jāmēģina pacīnīties. Nedomāju, ka tā ir spītība. Es domāju no otras puses: esmu sevī jau ieguldījis piecus gadus, lai tiktu NHL. Tad nepaveicās, tad vēl tik labi nespēlēju, bet strādāt es strādāju. Un tad tik vienkārši visu pamest? Tas nav manā dabā. Negribējās atstāt pusceļā.

Ja man ir mērķis, es par to cīnīšos līdz pēdējam brīdim. Tas arī bija kā vilcējspēks," piebilda Daugaviņš.

Daugaviņš aizvadītajā vasarā parakstīja jaunu divvirzienu līgumu uz vienu sezonu, kuras laikā latvietis saņems 600 000 ASV dolāru (310 476 latus). Tiesa, Daugaviņa līgumā ar Otavas "Senators" ir punkts par iespēju pārtraukt to, ja līdz 15.decembrim Daugaviņš nebūs aizvadījis vismaz desmit spēles NHL.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu