U-20 basketbolistes iekļūst Eiropas čempionāta pusfinālā (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē piektdien ar rezultātu 89:71 (28:18, 24:14, 18:18, 19:21) pārliecinoši uzvarēja Serbijas vienaudzes, kas pagājušā Eiropas čempionāta izcīnīja bronzas medaļas un iekļuva pusfinālā.

Latvijas izlases labā šajā mačā līdere Elīna Babkina guva 28 punktus, savukārt Anete Šteinberga izcēlās ar 26 gūtiem punktiem un izcīnītām septiņām atlēkušajām bumbām.

Latvijas izlase jau ar mača pirmajām minūtēm pārņēma vadību un pēc pirmā puslaika atradās vadībā ar 20 punktu pārsvaru. Trešajā ceturtdaļā komandas cīnījās līdzīgi, bet spēles izšķirīgajā ceturtdaļā Latvijas komanda nosargāja savu pārsvaru un izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Pusfinālā Latvijas izlases pretinieces būs Francijas basketbolistes, kas ceturtdaļfināla mačā piektdien pārliecinoši ar rezultātu 72:49 pieveica Turcijas valstsvienību.

Kā ziņots, pirmā apakšgrupu turnīra C grupas pirmajā mačā Latvijas izlase ceturtdien ar rezultātu 67:53 pieveica Čehiju, pēc tam piektdien ar 85:69 pārspēja Lietuvu, bet grupas pēdējā spēlē sestdien ar 86:69 pārspēja Polijas vienaudzes.

Līdz ar to Latvija ar trijiem panākumiem izcīnīja uzvaru C apakšgrupā un otro posmu sāka ar divām uzvarām.

Trīs labākās katras apakšgrupas komandas otrajā posmā turpināja cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. F apakšgrupu izveidoja C un D grupu trīs spēcīgākās komandas, līdzi ņemot savstarpējo maču rezultātus.

D grupā panākumu ar trijām uzvarām izcīnīja Francijas izlase. Otrajā vietā ar diviem panākumiem ierindojās Krievija, bet trešo vietu ieņēma Zviedrija, kas izcīnīja vienu uzvaru. Savukārt Baltkrievijas izlase pie uzvarām netika un D grupā ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Kā zināms, F apakšgrupas pirmajā mačā Latvijas izlase ar rezultātu 89:70 pārliecinoši pieveica Zviedriju, pēc tam ar 65:71 piekāpās Krievijas vienaudzēm, bet pēdējā apakšgrupu turnīra spēlē ar 65:74 atzina grupas kopvērtējuma uzvarētāju, pagājušā gada Eiropas čempionvienības Francijas pārākumu.

Tādējādi latvietes četru dienu laikā būs tikušās ar visām trijām pagājušā čempionāta medaļniecēm, jo otrdien Latvijas izlase spēkojās ar Krieviju, kas pagājušā gada Eiropas čempionātā izcīnīja otro pozīciju, bet trešdien cīnījās ar Francijas izlasi.

Kā ziņots, iepriekšējā U-20 čempionātā pirms gada Latvijas izlase tika līdz ceturtdaļfinālam, sacensību noslēgumā ierindojoties sestajā pozīcijā.

Latvijas izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Elīna Babkina, Baiba Eglīte, Anna Gailīte, Anete Klintsone, Ieva Krastiņa, Karlīne Nīmane, Diāna Ozoliņa, Liene Priede, Laura Puriņa, Anete Šteinberga, Līga Šurkusa, Laura Vētra.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu