Latvijas U-20 jauniešu izlase sāk dalību Eiropas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas U-20 jauniešu basketbola izlase šodien ar maču pret Slovēnijas vienaudžiem sāk dalību Eiropas čempionāta A divīzijā. Mačs sāksies plkst.16.45.

Nākamajās A apakšgrupas spēlēs latvieši piektdien tiksies ar Krieviju, bet sestdien spēkosies ar spāņiem, kas pagājušā gada Eiropas čempionātā Rīgā izcīnīja trešo vietu.

Trīs labākās katras apakšgrupas komandas otrajā posmā turpinās cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. E apakšgrupu izveidos A un B grupu trīs spēcīgākās komandas, līdzi ņemot savstarpējo maču rezultātus. B grupā pirmajā posmā spēlēs Francijas, Grieķijas, Beļģijas un Itālijas izlase.

Savukārt izlases, kas pirmajā posmā ieņems pēdējās vietas savā apakšgrupā, turpinās cīņu par 13.-16.vietu, bet A divīziju nāksies atstāt divām vājākajām valstsvienībām.

Latvijas valstsvienība gatavošanās posmu Eiropas čempionātam treneru Vara Krūmiņa un Alvila Kaufmaņa vadībā sāka 1.jūnijā. Gatavošanās posmā komanda aizvadīja astoņas pārbaudes spēles, kurās piedzīvoja zaudējumus Krievijas un Polijas vienaudžiem, kā arī izcīnīja sešas uzvaras - divreiz pārspējot Poliju, kā arī pa vienai reizei Turcijas, Horvātijas, Latvijas U-18 un Krievijas U-18 valstsvienību.

Pagājušajā U-20 čempionātā pirms gada Latvijas izlase palika 11.pozīcijā.

Latvijas U-20 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Artūrs Dušelis, Dairis Bertāns, Dāvis Rozītis, Jānis Kaufmanis, Jānis Strēlnieks, Kalvis Krūmiņš, Kristers Zeidaks, Lauris Blaus, Lauris Mizis, Mikus Sokolovs, Oskars Virsis, Andris Justovičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu