Martins Dukurs: Negaidīju, ka viss tik veiksmīgi beigsies

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 8. martā, Rīgā atgriezās vienīgais četrkārtējais pasaules čempions skeletonā Martins Dukurs. TVNET sagaidīja sportistu un dažos vārdos aprunājās lidostā «Rīga», izvaicājot par nule aizvadīto sezonu kopumā, viņa tuvākajiem plāniem.

- Kā vērtē sezonu kopumā?

- Ļoti laba! Negaidīju, ka viss tik veiksmīgi beigsies. No visiem Pasaules kausa (PK) posmiem gandrīz visas uzvaras. Arī šo to testēju, bet atbildīgākās sacensības izdevās veiksmīgas. Pašam liels prieks.

- Kā ģimenē, skeletona saimē uztvēra Eiropas čempionātā izcīnīto dubultuzvaru ar brāli Tomasu?

- Zvanīja tēvs un prasīja: tu jau noteikti jūties sarūgtināts. Bet atbildēju: kāds tur sarūgtinājums. Ja agrāk startēju tikai sevis dēļ, tad šobrīd startēju visas nācijas vārdā. Pārstāvu Latviju, ģimeni, tāpēc man svarīgi, kā nostartē arī viņš (Tomass Dukurs).

- Kādi iespaidi palika par olimpisko spēļu Phjončanas trasi?

- Līdz galam tā arī nesanāca izbaudīt trasi. Tā pamazām tiek gatavota, bija tehniskas ķibeles, bet būs jau labi. Manā skatījumā Phjončanas trase ir pietiekoši sarežģīta.

- Kādi ir tuvākie plāni pēc sezonas?

- Šobrīd plāni ir kaut ko vēl patestēt, pabraukt. Tad maza atpūta, un atkal darbs vasarā, kā parasti. Sāksim gatavoties nākamajai sezonai.

Februārī Austrijā Īglsas trasē M.Dukurs ceturto reizi karjerā tika kronēts par pasaules čempionu. Līdz ar šo panākumu viņš kļuva par uzvarām bagātāko skeletonistu pasaules čempionātos. Trīs zelta medaļas ir šveicieša Gregora Štēli kontā. Štēli par čempionu kļūt bija pa spēkam 1994., 2007. un 2009. gadā.

Jaunākais no brāļiem Dukuriem šosezon septīto reizi pēc kārtas izcīnīja Pasaules kausu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu