FK "Ventspils" izcīna pārliecinošu uzvaru (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēdējo trīs gadu Latvijas čempionvienība futbolā "Ventspils" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmajā spēlē trešdien mača galotnē salauza Luksemburgas spēcīgāko klubu Didelanžas F91, izcīnot panākumu ar rezultātu 3:0 (0:0).

Šajā mačā vārtus "Ventspils" komandas labā guva Andrejs Butriks, Deniss Kačanovs un Vits Rimkus.

Pirmajā puslaikā mājiniekiem piederēja pārsvars mačā, tomēr nevienu no iespējām "Ventspils" komanda nespēja realizēt. Otrais puslaiks aizritēja jau līdzīgākā cīņā, tomēr arī ventspilniekiem bija pārsvars. Pretinieku vārtus mājinieki pirmoreiz uzlauza 79.minūtē, kad pretuzbrukumā precīzi sita uz maiņu iznākušais Butriks.

Četras minūtes pirms mača beigām Deniss Kačanovs raidīja bumbu ar galvu vārtos pēc Grigorija Čirkina piespēles, bet vēl pēc minūtes Rimkus saņēma Jurija Žigajeva piespēli un arī raidīja bumbu vārtos.

Abu komandu atbildes spēle Luksemburgā tiks aizvadīta 22.jūlijā. Nākamajā kārtā iekļūs vienība, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Ja "Ventspils" pārvarēs kvalifikācijas otro kārtu, tad komandai būs garantēti vēl vismaz četri mači - UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas trešajā kārtā un zaudējuma gadījumā arī UEFA Eiropas kausa kvalifikācijas trešajā kārtā. Savukārt, ja Latvijas čempionvienība pārvarēs Čempionu līgas trešo kvalifikācijas kārtu, tad komandai būs garantēta iekļūšana grupu turnīrā - ceturtās kārtas uzvarētāji spēlēs UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā, bet zaudētāji Eiropas līgas grupu turnīrā.

F91 komanda ir dibināta 1991.gadā. Šajā laikā komanda astoņas reizes uzvarējusi vietējā čempionātā, turklāt pēdējos piecus gadus pēc kārtas, kā arī četras reizes triumfējusi valsts kausa izcīņā.

Pagājušajā gadā "Ventspils" futbolisti UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu maču summā ar 4:1 pārspēja Velsas čempionvienību "Llanelli", bet pēc tam divu spēļu summā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Norvēģijas komandu Bergenas "Brann", tomēr no turpmākas cīņas izstājās.

Latvijas klubi ar Luksemburgas vienībām pēdējo reizi spēlēja 2007.gadā, kad "Skonto" komanda UEFA Čempionu līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā ar 5:0 uzvarēja klubu "Jeunesse". Savukārt 2001.gadā "Skonto" spēlēja ar F91 komandu, izbraukumā uzvarot ar rezultātu 6:1, bet savā laukumā negaidīti zaudējot ar 0:1.

Kā ziņots, no trešās kvalifikācijas kārtas turnīru sāks Čehijas vienība Prāgas "Slavia", kuru pārstāv Latvijas vārtsargs Deniss Romanovs.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā šogad notiks trīs kārtas, bet pēc tam sekos vēl viena izslēgšanas spēļu kārta.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu