Zatlers: Latvija varētu rīkot vīriešu čempionātu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Valdis Zatlers, pirmdien tiekoties ar Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas prezidentu Georgu Vasilakopulosu un Latvijas Basketbola savienības prezidentu Ojāru Kehri, aicināja apsvērt iespēju tuvākajā laikā organizēt Latvijā arī Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru vīriešiem.

Tikšanās laikā Vasilakopuloss ar Valsts prezidentu pārrunāja Latvijas sieviešu basketbola izlases pašreizējos sasniegumus un basketbola attīstību nākotnē, kā arī apsprieda sporta komercializēšanās tendenci pasaulē.

Valsts prezidents uzsvēra, ka tāda mēroga notikums kā 2009. gada Eiropas meistarsacīkstes basketbolā sievietēm Latvijas sporta dzīvē būs vienlaicīgi liels izaicinājums un arī lieliska iespēja iegūt pieredzi, kas ļaus Latvijai nākotnē pretendēt arī uz citu līdzīgas nozīmes un mēroga sporta sacensību rīkotāja lomu. Tikšanās noslēgumā Valsts prezidents atzīmēja, ka nākotnē Latvija būtu gatava organizēt ne vien Eiropas čempionātu sievietēm, bet arī Eiropas čempionātu vīriešiem.

Vasilakopuloss Rīgā ieradās, lai parakstītu sadarbības līgumus par 2009. gada Eiropas Čempionāta basketbolā sievietēm organizēšanu Latvijā. Vizītes laikā viņš apmeklēja SEB Baltijas Basketbola līgas spēli starp Rīgas ASK un Kauņas "Žalgiri", tikās ar Ministru prezidentu Ivaru Godmani, izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi un LBS vadību.

2009. gada Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm no 6. līdz 20. jūnijam notiks četrās Latvijas pilsētās: Rīgā, Valmierā, Liepājā un Ventspilī. Tajā piedalīsies 16 kontinenta spēcīgākās sieviešu basketbola komandas. Valstis, kuras tiks pārstāvētas šajās sacensībās, tiks precizētas pēc kvalifikācijas turnīriem.

Pirmā posma sacensības notiks četrās Latvijas pilsētās – Liepājā, Ventspilī, Valmierā un Rīgā. Šajā posmā komandas tiks sadalītas četrās grupās, kuru sastāvu noteiks izloze, kas 2008. gada nogalē norisināsies Rīgā. Grupā komandas aizvadīs viena apļa turnīru. Pēc tam katras grupas trīs spēcīgākas komandas kvalificēsies otrajai sacensību kārtai, kurā 12 komandas tiks sadalītas divās grupās. Abu grupu četras labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālu kārtai. Tālāk sekos pusfināli un fināls, kurā noskaidros čempionāta uzvarētājus. Sākot no otrās kārtas spēles norisināsies Arēnā Rīga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu