Līdzjutēja Nr1: "Nākamreiz lai ir labāk" (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Trešdien Rīgas pilī tiekoties ar Latvijas hokeja izlasi, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pateicās hokejistiem par viņu parādīto sniegumu.

"Jūs dāvājāt Latvijas līdzjutējiem daudz aizraujošu mirkļu. Tas, ko jūs darījāt uz ledus, nesis mums visiem dziļu gandarījumu," sacīja valsts vadītāja.

Vīķe-Freiberga uzskata, ka izlases panākumi čempionāta laikā ir ievērības cienīgi, jo Latvija pasaules mērogā ir maza valsts.

Prezidente hokejistiem norādīja, ka komandai nepieciešama stingra trenera roka. Viņa pateicās arī Starptautiskai Hokeja federācijai (IIHF) par čempionāta organizēšanu Latvijā un uzsvēra, ka šo godpilno pienākumu ar savu apņēmību izcīnījis Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans.

Lipmans savukārt prezidentei pateicās par valsts atbalstu čempionāta rīkošanā.

Latvijas izlases kapteiņa asistens Jānis Sprukts (no labās) Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai pasniedz izlases kreklu ar visu dalībnieku autogrāfiem.
Latvijas izlases kapteiņa asistens Jānis Sprukts (no labās) Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai pasniedz izlases kreklu ar visu dalībnieku autogrāfiem. Foto: AFI

Izlases hokejists Jānis Sprukts pasākumā prezidentei uzdāvināja hokejistu formas kreklu ar izlases parakstiem.

Pasākumā piedalījās arī 2006. gada pasaules hokeja čempionāta izpilddirekcijas vadītājs Guntis Ulmanis un Latvijas izlases treneri.

Pirms uzrunas sarokojoties ar kādu hokejistu, Vīķe-Freiberga teica: "Nākamreiz lai ir labāk."

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā, kas notiek Rīgā, savā pēdējā spēlē ar 4:2 uzvarēja Norvēģijas valstsvienību, kopvērtējumā ierindojoties desmitajā vietā.

2006. gada 17. maijs, Rīgas pils. No kreisās uz labo - Latvijas izlases galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs, Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans un Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga kaļ Latvijas hokeja nākotnes plānus.
2006. gada 17. maijs, Rīgas pils. No kreisās uz labo - Latvijas izlases galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs, Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans un Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga kaļ Latvijas hokeja nākotnes plānus. Foto: AFI

Latvija pasaules čempionātu sāka ar neizšķirtu 1:1 pret Čehiju, tad ar 0:5 zaudēja Somijai, bet izšķirošajā mačā par iekļūšanu grupu turnīra nākamajā kārtā ar 5:1 pārspēja Slovēniju. Pēc tam E grupas pirmajā mačā Latvija cieta sagrāvi 0:11 cīņā ar Kanādu, piedzīvojot smagāko zaudējumu pēc valsts neatkarības atjaunošanas.

Savā otrajā spēlē E apakšgrupā pagājušajā sestdienā Latvija ar 2:4 piekāpās ASV izlasei, tādējādi zaudējot pat teorētiskas iespējas uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu