Rīgas VEF varētu startēt Igaunijā vai Lietuvā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas klubs "VEF Rīga" nākamajā sezonā varētu piedalīties Lietuvas vai Igaunijas čempionātā, ja Latvijas Basketbola līgas (LBL) līmenis nebūs pietiekami augsts, ziņo "Õhtuleht online".

"Pašlaik LBL startēt gatavi divi klubi - mēs un "Ventspils"," laikrakstā "Telegraf" citēts "VEF Rīga" galvenais treneris Valdis Valters. "Jelgavas "Zemgale" sākotnēji piedalās nosacīti. Tāpēc mēs turpinām sarunas ar lietuviešiem un igauņiem. Ja Latvijā realizēsies "melnais scenārijs", tad kopā ar klubu "Ventspils" esam gatavi spēlēt pie kaimiņiem."

"Esmu ieinteresēts, lai mana komanda spēlētu ar spēcīgiem pretiniekiem. Bet, kādas komandas spēlēs LBL, pagaidām nav skaidrs. Ja godīgi, tad visa šī situācija ap LBL turnīru ir nenormāla. Tur mākslīgi cenšas saglābt līgu, bet no tā noteikti cietīs līmenis," atzina Valters. "Protams, uz augstu līmeni mēs šogad varam necerēt. Tāpēc arī runājam ar lietuviešiem un igauņiem."

Pirmais iespēju spēlēt Lietuvas čempionātā sāka meklēt klubs "Ventspils", kura piemēram drīz vien sekoja arī "VEF Rīga".

Jau ziņots, ka LBL direktors Jānis Janševics pirmdien solīja, ka gatavību piedalīties pirmās divīzijas čempionātā arī nākamajā sezonā paudušas septiņas komandas. "Finansiālās saistības jau paguvušas nokārtot "VEF Rīga", "Ventspils" un "Zemgale" komandas," vēlreiz apstiprināja Janševics. "Tomēr līdz 10.jūlijam dalības maksu pārskaitīt nepaguva "Liepājas lauvas". Šī komanda, tāpat kā klubs "Valmiera", apņēmusies to izdarīt līdz galīgajam termiņam - 5.augustam."

Kā ziņots, līdz 10.jūlijam komandas varēja pieteikties par pazeminātu dalības maksu, kas bija 1800 lati. Savukārt pārējām vienībām, kas vēlas piedalīties nākamās sezonas LBL pirmās divīzijas turnīrā, līdz 5.augustam ir jāsamaksā 2500 lati.

Izņemot jau minētās piecas komandas, nepieciešamo naudas summu līdz 5.augustam centīsies nodrošināt arī "Ķeizarmežs" un "RNS-D/Līvāni".

"Tādējādi LBL čempionātā sola piedalīties vismaz septiņas vienības, un līdz vēlamajam komandu skaitam trūkst vēl viena kluba," sacīja Janševics. "Tomēr pašmērķis nevar būt tikai savākt astoņas vai desmit komandas. Svarīgi ir, lai tās būtu iespējami vienlīdzīgākas spēkos. Turnīru var izspēlēt kaut vai ar sešām komandām."

Runājot par pēdējā laikā nopietnu finansiālo grūtību piemeklētajiem Rīgas klubiem "ASK Rīga" un "Barons"/LMT, Janševics pastāstīja, ka, pēc "Barons"/LMT komandas pārstāvju teiktā, dalības maksa par nākamās sezonas čempionātu jau esot pārskaitīta, tomēr LBL kasē šī nauda pagaidām nav atrasta.

"Kluba "Barons"/LMT prezidents Ivo Zonne pagaidām nekomentē to, vai Latvijas vicečempioni nākamajā sezonā piedalīsies LBL pirmās divīzijas turnīrā," piebilda Janševics. "Savukārt ar "ASK Rīga" vienību sarunas turpināsim jūlija beigās, kad no atvaļinājuma atgriezīsies kluba administratore."

Jautāts par to, vai LBL čempionātā varētu tikt aicinātas piedalīties arī citu valstu komandas, Janševics uzsvēra, ka pagaidām vēl nav zināma situācija pašmāju klubos, tādēļ par kaimiņvalstu klubu uzaicināšanu runāt ir pāragri.

Kā ziņots, "VEF Rīga" nākamajā sezonā spēlēs Eiropas kausā, sacensības sākot no kvalifikācijas, VTB bankas rīkotajā Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā, kā arī LBL pirmajā divīzijā un Baltijas Basketbola līgā (BBL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu