MotoGP sezona beidzas ar pasaules čempiona Stounera uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules motošosejas čempionāta sezonas noslēdzošajā posmā - Valensijas "Grand Prix" - prestižajā "MotoGP" klasē svētdien uzvaru izrāva kopvērtējumā jau iepriekš triumfējušais austrālietis Keisijs Stouners ("Repsol Honda").

Stouners sacīkstes uzsāka no pirmās starta pozīcijas un lielāko daļu distances atradās līderpozīcijā, tomēr trīs apļus pirms finiša viņu apsteidza amerikānis Bens Spīss no "Fiat Yamaha" vienības. Tomēr finiša taisnē Stouners spēja vadību atgūt un tikt pie uzvaras. Pirmos divus sportistus šķīra tikai 0,015 sekundes.

Trešo vietu sacensībās izcīnīja Stounera komandas biedrs Andrea Dovicioso no Itālijas, kurš pēc avārijas kvalifikācijā braucienu uzsāka tikai no astotās pozīcijas. Šis rezultāts ļāva Dovicioso izcīnīt trešo vietu sezonas noslēguma kopvērtējumā.

Tikmēr ceturto vietu izcīnīja brits Kals Krutčlovs no "Yamaha Tech 3" komandas, bet piektais finišēja vēl viens Stounera komandas biedrs Danijs Pedrosa no Spānijas.

Foto: AFP/LETA

Kā ziņots, iepriekšēja posma - Malaizijas "Grand Prix" - sacīkstēs pēc kritiena mira itāļu motobraucējs Marko Simončelli.

Godinot sportista piemiņu, viņa pārstāvētā "Honda Gresini" komanda tomēr izlēma piedalīties Valensijas posmā.

Kā ziņots, Simončelli 2008.gadā kļuva par pasaules čempionu 250 kubikcentimetru klasē, bet "MotoGP" sacensībās viņš iesaistījās tikai pagājušajā sezonā. Šosezon viņš arī tika pie pirmās uzvaras šajā klasē.

Sezonas noslēguma kopvērtējumā Stouners izcīnīja 350 punktus, par 90 punktiem apsteidzot spāni Horhi Lorenso no "Fiat Yamaha" vienības, kurš pēdējos trijos posmos nepiedalījās traumas dēļ.

Trešo pozīciju ar 228 punktiem izcīnīja Dovicioso, bet viņam deviņus punktus zaudēja Pedrosa.

Tikmēr 125 kubikcentimetru klasē šogad par pasaules čempionu kļuva 16 gadus vecais spānis Nikolass Terols, bet "Moto 2" klasē triumfēja vācietis Štefans Bradls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu