Vai Šarapova pazaudēs 70 miljonu līgumu ar «Nike»?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Amerikāņu sporta preču zīmols «Nike» iesaldējis sadarbību ar slaveno krievu tenisisti Mariju Šarapovu, kurai konstatētas pozitīvas dopinga analīzes.

«Mēs esam apbēdināti un pārsteigti par Šarapovu. Esam ar viņu nolēmuši apturēt mūsu sadarbību, kamēr turpinās izmeklēšana,» norādīts kompānijas paziņojumā.

Kā vēsta britu izdevums «Independent», līdz šim Šarapovai un «Nike» bija spēkā līgums par 70 miljoniem eiro.

Tikmēr otrdien Šveices luksusa pulksteņu ražotājs «Tag Heuer» paziņojis, ka nepagarinās līgumu ar Šarapovu par sportistes sponsorēšanu. Abu pušu vienošanās noslēdzās 2015.gada 31.janvārī, bet kopš tā laika tika veiktas sarunas par sadarbības pagarināšanu.

Savukārt automašīnu zīmols «Porsche» pavēstījis, ka atceļ visus pasākumus, kas bija plānoti kopā ar Šarapovu.

28 gadus vecajai Šarapovai konstatētas pozitīvas dopinga analīzes pēc šī gada Austrālijas atklātajā čempionātā ņemtajām provēm.

Tenisistes organismā atklāta nu jau bēdīgi slavenā meldonija klātbūtne. Kā zināms, meldonijs kopš 1.janvāra ir iekļauts aizliegto vielu sarakstā un šī viela ir Latvijā ražotā ārstnieciskā preparāta «Mildronāts» sastāvā.

Šarapova pirmdien norādīja, ka viņas pārstāvji strādā pie tā, lai risinātu šo problēmu, piebilstot, ka meldoniju saturošu preparātu ārstniecības nolūkos ir lietojusi desmit gadus.

Šosezon Šarapova, kura šonedēļ WTA pasaules rangā ieņem septīto vietu, ir startējusi tikai vienā turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā, kur aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, tajā zaudējot pasaules ranga līderei Serēnai Viljamsai no ASV.

Pirms pāris dienām Šarapova paziņoja, ka ilgstošas rokas traumas dēļ nestartēs Indianvelsas WTA «Premier» turnīrā. Šī iemesla dēļ viņa sezonas sākumā atteicās no starta arī Brisbenā.

Šarapova ir pieckārtēja «Grand Slam» turnīru uzvarētāja. Pirmo titulu viņa 2004.gadā izcīnīja Vimbldonā, divus gadus vēlāk triumfēja ASV atklātajā čempionātā, 2008.gadā guva panākumu Austrālijas atklātajā čempionātā, bet pēdējos divus titulus 2012. un 2014.gadā ieguva Francijas atklātajā čempionātā. Vēl piecas reizes Šarapova spēlēja «Grand Slam» turnīru finālos, taču tajos piedzīvoja neveiksmes.

Krievijas tenisiste karjerā uzvarēja 35 WTA turnīros, tostarp 2004.gadā WTA sezonas noslēguma finālturnīrā, bet vēl 23 turnīru finālos zaudēja. Pēdējos divus titulus viņa izcīnīja pērn, kad palika nepārspēta Brisbenas un Romas turnīros. Viņa 2008.gadā kopā ar Krievijas izlasi triumfēja arī Federāciju kausā, bet 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs tika pie sudraba medaļas, vienspēļu finālā zaudējot Viljamsai.

Par pasaules ranga līderi Šarapova kļuva 2005.gada augustā un līderpozīcijā pavadīja 21 nedēļu.

Pēdējā laikā meldonijs konstatēts arī daudzu citu sportistu organismos. Pirmdien par pozitīvu dopinga analīzi un šīs vielas klātbūtni organismā paziņoja Krievijas daiļslidotāja Jekaterina Bobrova, kura ir 2014.gada olimpiskā čempione komandu sacensībās.

Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) nolēma meldoniju iekļaut aizliegto vielu sarakstā, jo ir pierādījumi, ka sportisti to lieto ar nolūku uzlabot savu sniegumu. Meldonija lietošanas gadījumā sportistiem, ja nav saņemta īpaša atļauja, draud līdz pat četru gadu diskvalifikācija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu