Lejnieks: Baltkrievija ir spēcīga, taču brauksim un cīnīsimies

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vīriešu tenisa izlases nākamais pretinieks Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrajā grupā Baltkrievija ir spēcīga pretiniece, taču Latvijas tenisisti būs gatavi vasarā viesos gaidāmajam mačam, sacīja komandas kapteinis un Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Latvijas izlase nedēļas nogalē Daugavpilī ar 3-1 uzvarēja Monako vienību, kas ļaus tai turpināt cīņu par atgriešanos zonas pirmajā grupā. Panākumu nodrošināja Mārtiņa Podžus un Miķeļa Lībieša piektdien gūtās uzvaras vienspēlēs, kā arī abu sestdien uzvarētā dubultspēle. Savukārt Baltkrievija viesos ar 3-1 uzvarēja Ēģipti.

«Bija zināmas problēmas, taču uzvara ir un paliek uzvara. Bijām koncentrējušies un savu darbu pret Monako paveicām. Tagad jāgatavojas nākamajai cīņai,» sacīja Lejnieks.

Latvijas tenisistiem mačs ar Monako noslēdzās, ne tā kā gribētos, jo savainojumu guva Lībietis, bet gados jaunais Rūdolfs Mednis svētdien nespēja pabeigt savu vienspēli.

«Miķelim sasāpējās celis. Man ir grūti pateikt, cik tas ir nopietni, taču kādu laiku viņam darboties nevajadzētu. Šonedēļ Lībietim bija ieplānots turnīrs Kanādā, taču viņš no tā ir «noņēmies». Savukārt Rūdolfam tā bija tāda kā panikas lēkme. Viņam šī bija grūta nedēļa, ļoti gribēja spēlēt un uzvarēt, taču īsti nesanāca. Ja spēli turpinātu, viņš, iespējams, kortā būtu nokritis. Taču arī tās ir lietas, no kā mācīties,» skaidroja Latvijas izlases kapteinis.

Viņš uzslavēja visu Latvijas komandu. «Miķelis un Mārtiņš nospēlēja labi, bija gatavi. Arī pārējie palīdzēja un atbalstīja. Ceru, ka Mārtiņš Podžus, kurš aizvadīja pozitīvu turnīru, sevi šosezon spēs parādīt arī citur,» piebilda Lejnieks.

Nākamo cīņu Latvijas tenisisti aizvadīs jūlija vidū viesos pret Baltkrieviju.

«Tā ir spēcīga komanda, kura pēdējā laikā ļoti bieži maina sastāvu, tāpēc tagad vēl nevar pateikt, kas mūs sagaida.

Tomēr jābūt gataviem un jācīnās. Vēl nevar zināt, kur un uz kāda seguma korta spēlēsim, tomēr būtu labāk, ja mačs tiktu aizvadīts uz cietā seguma. Tiesa, arī baltkrieviem noteikti labāk ir spēlēt cietā kortā,» savās domās dalījās Lejnieks.

Neskaitot Ernestu Gulbi, labākais Latvijas tenisists ATP rangā ieņem 572.vietu, turpretī Baltkrievijai pašlaik pirmajā piecsimtniekā ir septiņi sportisti. Tiesa, Deivisa kausa duelī ar Ēģipti no četriem pašlaik spēcīgākajiem sportistiem Baltkrievijai palīdzēja tikai ATP ranga 172.vietā esošais Jegors Gerasimovs. Tāpat baltkrieviem ir trīs sportisti ATP dubultspēļu ranga pirmajā simtā.

Pēc uzvaras cīņā pret Monako Latvijas tenisisti Deivisa kausa izcīņas rangā ar 377,81 punktu ir pakāpušies divas pozīcijas augstāk uz 48.vietu. Tādu pašu kāpumu piedzīvojusi arī Baltkrievija un rangā ar 426,25 punktiem atrodas trīs pozīcijas virs Latvijas.

Latvijas un Baltkrievijas cīņas uzvarētāji septembrī par ceļazīmi uz Eiropas-Āfrikas zonas pirmo grupu tiksies ar Somijas un Dānijas spēles uzvarētājiem, savukārt zaudētājiem dalība šā gada Deivisa kausa izcīņā būs noslēgusies.

Dānijas izlase Deivisa kausa izcīņas rangā ieņem 43. pozīciju, bet Somija ir 55. vietā. Ranga vadībā joprojām atrodas pērnā gada trofejas ieguvēja Lielbritānija, kurai seko Čehija un Šveice. Briti un čehi nedēļas nogalē iekļuva Deivisa kausa izcīņas Pasaules grupas ceturtdaļfinālā, bet šveicieši bez saviem labākajiem tenisistiem Rodžera Federera un Stana Vavrinkas piedzīvoja fiasko pret Itāliju.

Iepriekš Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlēja 2008., 2010. un 2014. gadā, kad pēdējā reizē cīņā par vietas saglabāšanu grupā zaudēja Zviedrijai.

Pērn jūlijā Latvija nosargāja vietu otrajā grupā, atklātā kortā Liepājā ne bez problēmām ar 3-2 pieveicot ne pārāk spēcīgo Madagaskaru.

Latvijas izlasei atkal nepalīdzēja valsts ranga pirmā rakete Ernests Gulbis. Tā kā viņš Deivisa kausā nespēlēja arī pērn, valsts vadošajam tenisistam vairs nav izredžu spēlēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu