Tūkstoši un prezidente līksmo Rīgas ielās (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Rīgas centra ielas otrdien piepildīja simtiem hokeja fanu, kas priecājās par Latvijas hokeja izlases uzvaru pār Slovēnijas valstsvienību.

Kopā ar Latvijas hokeja komandas līdzjutējiem pilsētas centrā savu prieku par izlases uzvaru pauda arī Valsts prezidente Vaira Vīķa Freiberga, kura kopā ar lielu fanu pūli cauri Vecrīgai no Brīvības pieminekļa devās uz Prezidenta pili.

Fani šovakar pulcējas pie Brīvības pieminekļa un prezidenta pils. Visapkārt Vecrīgas ielās skan skaļas fanu balsis, kas sauc "Latvija, Latvija", jaunieši vicina karogus un pūš taures.

Latvija - Slovēnija 5:1!
Latvija - Slovēnija 5:1! Foto: AFI

Aptaujātie hokeja līdzjutēji pauda pārliecību, ka Latvijas izlases spēlētāji ir vislabākie, bet vairāki jaunieši īpaši cildināja Latvijas izlases vārtsarga Sergeja Naumova sniegumu hokeja čempionātā.

Šovakar Rīgā sapulcējušies tik daudz fanu, ka tika apturēta satiksme Aspazijas bulvārī.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā šodien izšķirošajā A apakšgrupas mačā ar 5:1 uzvarēja Slovēniju un iekļuva grupu turnīra nākamajā kārtā, kur turpinās cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Foto: AFI

Spēles sestajā minūtē pēc Lukas Zagara piespēles rezultātu atklāja slovēnis Mitja Sivičs, bet otrā perioda piektajā minūtē izlīdzinājumu panāca Aleksandrs Semjonovs. Četras minūtes vēlāk Mārtiņš Cipulis jau izvirzīja Latviju vadībā, bet vēl pēc minūtes trešos vārtus Latvijai guva aizsargs Aleksandrs Jerofejevs. Otrās trešdaļas priekšpēdējā minūtē 4:1 Latvijai panāca Leonīds Tambijevs.

Piektos vārtus Latvijai pēdējā perioda vidū guva Herberts Vasiļjevs, bet par labāko spēlētāju mūsu komandas rindās tika atzīts izlases kapteinis Semjonovs.

Ceturtdienas vakarā Latvija turnīra otrā posmā pirmajā spēlē mērosies spēkiem ar Kanādu.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu