Latvijas tenisa izlase uzvar Monako, sasniedzot Deivisa kausa nākamo kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/LTS

Latvijas tenisa izlase sestdien Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas mačā ar Monako uzvarēja arī dubultspēlē, kas ļāva garantēt panākumu summā.

Daugavpilī notikušajā cīņā Latvijas tenisisti Mārtiņš Podžus un Miķelis Lībietis ar rezultātu 6-3, 6-2, 7-5 droši pieveica Romēnu Arnodo un Benžamēnu Balerē.

Līdz ar to Latvija izvirzījusies vadībā ar 3-0, kas ļāvis garantēt uzvaru summā un sasniegt sacensību otro kārtu.

Sestdienas maču pārliecinoši iesāka servētāji, bet pirmais vājuma brīdis bija Latvijas izlasei, kad piektajā geimā pie Podžus serves pretinieki ieguva breikbumbu, ko gan nespēja izmantot. Savukārt jau nākamajā geimā Latvija spēja lauzt pretinieku servi, izvirzoties vadībā ar 4-2. Seta turpinājumā serves uzņēmēji vairākkārt iesaistījās cīņā par uzvarām geimos, tomēr Latvija noveda setu līdz panākumam ar 6-3.

Otrajā setā latvieši jau pirmajā geimā lauza pretinieku servi. Nākamajā serves geimā viņi ieguva vēl divas breikbumbas, tomēr šoreiz tās nespēja realizēt, tomēr septītajā geimā latvieši pie pretinieku serves uzvarēja «sausā», droši noslēdzot otro setu ar rezultātu 6-2.

Trešajā setā Latvija spēlēja nedaudz mazāk pārliecinoši, tomēr tāpat droši turēja savu servi. Vienīgo breikbumbu setā kāda no komandām ieguva 11.geimā, ko Latvija izmantoja un noslēdza dueli savā labā. Visā cīņā Monako ieguva tikai vienu breikbumbu, ko turklāt nespēja izmantot.

Kā zināms, pirmie divi mači duelī tika aizvadīti piektdien, kad Mārtiņš Podžus ar 7-6 (7:5), 6-4, 7-6 (8:6) pieveica Arnodo, bet Lībietis ar 3-6, 6-4, 3-6, 6-3, 6-4 pārspēja Balerē, gūstot savā karjerā pirmo vienspēļu uzvaru Deivisa kausā.

Lībietis un Mārtiņš Podžus ATP dubultspēļu rangā ieņem attiecīgi 566., un 812.vietu, bet abi Monako tenisisti ir nedaudz augstāk.

Svētdien paredzētas noslēdzošās divas vienspēles, bet tas dueļa uzvarētāju vairs nemainīs. Paredzams, ka Latvijas izlasē spēlēs pārējie divi dalībnieki Jānis Podžus un Rūdolfs Mednis.

Kā zināms, Latvijas izlasei atkal nepalīdz ranga līderis Ernests Gulbis. Tā kā viņš Deivisa kausā nespēlēja arī pērn, valsts vadošajam tenisistam vairs nav izredžu spēlēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Latvija sasniegusi otro kārtu, kur jūlija vidū sacentīsies ar Ēģiptes un Baltkrievijas dueļa uzvarētājiem. Šeit pēc pirmās dienas Baltkrievija izbraukumā ir vadībā ar 2-0.

Savukārt Monako izlasei, cīnoties par vietas saglabāšanu Eiropas-Āfrikas zonas otrajā grupā, būs jātiekas ar Ēģiptes un Baltkrievijas dueļa zaudētājiem.

Latvijas izlase ar Monako iepriekšējo reizi savā starpā spēkojās 2013.gada aprīlī, kad Latvija izbraukumā Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas otrās kārtas cīņā bija pārāka ar 3-2. Toreiz Latvijai palīdzēja arī Gulbis, kurš izlasē pēdējā laikā gan nav spēlējis.

Pērn jūlijā Latvija nosargāja vietu otrajā grupā, atklātā kortā Liepājā ne bez problēmām ar 3-2 pieveicot ne pārāk spēcīgo Madagaskaru.

Savukārt 2014.gadā Latvija trešo reizi vēsturē spēlēja Deivisa kausa pirmajā grupā, tomēr atkal nespēja tajā saglabāt vietu. Izšķirošajā duelī Latvija dramatiskā cīņā ar 2-3 piekāpās Zviedrijai.

Iepriekš Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlēja arī 2008. un 2010.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu