Spānijas futbola slidenais zālājs (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters pirmdien brīdināja Spānijas valdību, ka FIFA var aizliegt nacionālajiem klubiem un valstsvienībai piedalīties starptautiskajās sacensībās, ja valdība turpinās izdarīt spiedienu uz Spānijas Futbola federāciju.

"Ja Spānijas valdība turpinās izdarīt spiedienu uz Spānijas Futbola federāciju (RFEF), tad Spānijas klubiem un valstsvienībām būs aizliegts piedalīties starptautiskās sacensībās," aizrādīja Zeps Blaters. "Tas būs smags lēmums, bet tas prasīs tikai sešas stundas, lai sasauktu FIFA ārkārtas sēdi un izlemtu par Spānijas izslēgšanu no sacensībām."

Blaters arī paziņoja, ka Spānijas pārstāvji varētu tikt izslēgti no šīs sezonas UEFA Čempionu līgas, kā arī Spānijas valstsvienībai varētu tikt liegta iespēja startēt 2008. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, ja spiediens nebeigsies.

FIFA prezidents atbalsta RFEF prezidenta Anhela Marias Vilara iesniegto prasību pret Spānijas Sporta padomi (CSD), jo tā ir paziņojusi, ka visām sporta federācijām, kuras nestartēs 2008. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā, ir jāveic vēlēšanas.

"Šāds gadījums nav pirmo reizi," atzina Blaters. "Pirmo reizi mēs iejaucāmies Portugāles valdības darbā, kad likām mainīt sporta likumu. Grieķijā mums vajadzēja diskvalificēt futbola federāciju, bet viss tika atklāts triju dienu laikā."

Blaters atzina, ka šobrīd Spānijas futbolā nav iestājusies krīzes situācija, tomēr FIFA statūti paredz, ka federācijas vēlēšanas var veikt tikai gada beigās.

"FIFA ir kā Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO), tikai mums ir vairāk dalībvalstu ar lielāku ietekmi," piebilda Blaters.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu