FM un IZM nesaskata nelikumības LOK darbībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ne Finanšu ministrija (FM), ne Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nav norādījušas uz pārkāpumiem Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīcībā attiecībā uz nodoto valsts naudu un mantu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošie dokumenti.

FM savu atbildi sniegusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājam Normundam Vilnītim, premjeram Valdim Dombrovskim (TP) un izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei (ZZS).

Līdzīgu atbildi uz vairākām lapām, kurā detalizēti izklāstīta situācija, premjeram sniegusi arī IZM.

Kā secina FM, saskaņā ar normatīvajiem aktiem LOK nav deleģēta funkcija - tiesības rīkoties ar valsts vai pašvaldības mantu, tostarp finanšu līdzekļiem. LOK arī neatbilst valsts vai pašvaldības institūcijas statusam, tādējādi LOK amatpersonas neatbilst valsts amatpersonas statusam.

Kā norāda FM, tieši IZM ir institūcija, kurai valsts deleģējusi tiesības rīkoties ar valsts finanšu līdzekļiem, kas piešķirti sportam no valsts budžeta.

Savukārt IZM nesaskata nekādus pārkāpumus Olimpiskā sporta centra ēkas nodošanā bez atlīdzības LOK, uzsverot, ka vēl pirms normatīvu grozījumiem šādu lēmumu pieņēmusi valdība, pamatojoties uz Aizsardzības ministrijas ierosinājumu.

LETA jau ziņoja, ka šā gada maijā Dombrovska vēstule ģenerālprokuroram Jānim Maizītim, lūdzot prokuratūru izvērtēt KNAB secinājumus par to, kas notiek ar Latvijas Olimpiskās komitejas rīcībā nodoto valsts naudu un mantu, tika nodota izskatīšanai konkrētam departamentam.

Šo iesniegumu izvērtēs Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamentā.

Kā iepriekš vēstīja "TV3" raidījums "Nekā personīga", KNAB sagatavotajā dokumentā redzams ne tikai tas, ka valsts pastāvīgi piešķir LOK budžeta dotācijas, sniedz kredītu galvojumus un iegulda līdzekļus sporta būvju kredītu atmaksāšanā, bet izrādās, ka bijis kāds dāvinājums, kā rezultātā vairāk nekā 17 miljonus latu vērts objekts no valsts kabatas nonācis sabiedriskas organizācijas īpašumā.

Dombrovskis LOK finansēm veltījis pat veselas četras rezolūcijas. Ģenerālprokuroram lūgts izvērtēt informāciju, finanšu ministram Einaram Repšem (JL) - ziņot par veikto uzraudzību, KNAB - par to, vai pieņemti kādi lēmumi par nelikumībām, bet izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) aicināta sniegt priekšlikumus par izmaiņām LOK statusā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu