Honda Gresini godinās Simončelli ar startu Valensijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Godinot bojāgājušo itāļu motobraucēju Marko Simončelli, pasaules motošosejas čempionāta sezonas noslēdzošajā posmā - Valensijas "Grand Prix" - tomēr startēs viņa pārstāvētā komanda "Honda Gresini".

Pēc sportista nāves iepriekšējā posma sacensībās Malaizijā "Honda Gresini" paziņoja, ka Valensijā uz starta nedosies, taču tagad vienības vadība pārdomājusi.

"Izlemt par labu startam nebija viegli, taču esam par to vienojušies, jo tieši to vēlētos pats Marko," citēts komandas īpašnieks Fausto Gresīni. "Piedalīšanās sacensībās Valensijā noteikti ir labākais veids, kā godināt Simončelli."

"MotoGP" klases sacensībās vienības rindās startēs japānis Hiroši Aojama.

Tikmēr ar savdabīgu ierosinājumu klajā nācis sportista tēvs Paulo Simončelli, kurš pirms Valensijas "Grand Prix" norises tradicionālās klusuma minūtes vietā vēlas redzēt "trokšņa minūti".

"Es dotu priekšroku minūtei absolūta haosa, vienlaicīgi rūcot visu trīs klašu motociklu motoriem," Simončelli tēvu citē laikraksts "Gazzetta dello Sport".

Kā ziņots, Simončelli 23.oktobrī pēc kritiena mira pasaules motošosejas čempionāta priekšpēdējā, 17.posma, - Malaizijas "Grand Prix" - izcīņas laikā prestižākajā "MotoGP" klasē.

Sacīkstes ar sarkanajiem karogiem tika apturētas tikai četras minūtes pēc to sākuma, kad kritienu vienā no pagriezieniem otrajā aplī piedzīvoja Simončelli, kurš pirmo apli pabeidza ceturtajā vietā. Viņam virsū uztriecās amerikāņu motobraucējs Kolins Edvardss un septiņkārtējais pasaules čempions "MotoGP" klasē itālis Valentīno Rosi.

Sadursmes rezultātā Simončelli pazaudēja savu ķiveri, bet pēc sadursmes palika nekustīgi guļam.

Sacensības tika atceltas, jo šādos apstākļos organizatori nevēlējās veikt atkārtotu startu.

Pēc tam ārsti par Simončelli dzīvību cīnījās apmēram stundu, tomēr nespēja viņam palīdzēt.

Kā ziņots, Simončelli 2008.gadā kļuva par pasaules čempionu 250 kubikcentimetru klasē, bet "MotoGP" sacensībās viņš iesaistījās tikai pagājušajā sezonā. Šosezon viņš arī tika pie pirmās uzvaras šajā klasē.

Simončelli nāve bija trešais atgadījums nedēļas laikā, kas rosina diskusijas par drošību motoru sportā. Vispirms "MotoGP" iepriekšējā posma sacīkstēs Austrālijā pēc kritiena iesildīšanās sacensību laikā nopietnu rokas traumu guva Lorenso, kuram tika norauta daļa kreisās rokas zeltneša, bet vēlāk "IndyCar" sacensībās bojā gāja divkārtējais slaveno Indianapolisas 500 jūdžu sacīkšu uzvarētājs Dens Veldons.

Kā zināms, šī gada pasaules čempiona titulu "MotoGP" klasē sev jau ir nodrošinājis austrālietis Keisijs Stouners ("Repsol Honda").

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 325 punktiem atrodas Stouners, bet viņam ar 260 punktiem seko spānis Horhe Lorenso no "Fiat Yamaha" vienības, trešo pozīciju ar 212 punktiem ieņem Andrea Dovicioso no Itālijas, bet viņam četrus punktus zaudē spāņu braucējs Danijs Pedrosa (abi - "Repsol Honda").

Valensijas "Grand Prix" sacīkstes norisināsies šajā nedēļas nogalē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu