Slakteris Jūrmalā pirmais (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Jūrmalā norisinājās trešais F2 Skandināvijas čempionāta posms ātrumlaivām. „Riga Powerboat Team” pilots Uvis Slakteris sacensībās izcīnīja pārliecinošu pirmo vietu, izvirzoties līderos arī kopvērtējumā.

Paralēli šodien sacentās arī JT250 klases jaunieši Jūrmalas kausa ietvaros, kur komandu pārstāvēja tās jaunākais pilots Maksimiliāns Tučkovs.

Skandināvijas čempionātā piedalījās divi „Riga Powerboat Team” piloti – Uvis Slakteris un Mārtiņš Berghols. Finālbrauciena starta pozīcijas tika noteiktas pēc divu Sprint Race braucienu kopvērtējuma. Abās Sprint Race sacensībās Uvis ieguva pirmo vietu, kā rezultātā arī finālbraucienu sāka no labākās pozīcijas. Mārtiņš pirmajā Sprint Race bija otrais - uzreiz aiz Uvja, bet otrajā Sprint Race Mārtiņam bija 6tais labākais rezultāts, un viņš finālbraucienā startēja kā trešais.

Finālbraucienā tika izveidota komandas taktika, kurā bija iecerēts, ka otrās starta pozīcijas turētāju zviedru Johanu Ostenbergu izdosies „apkarot”, tādā veidā ļaujot Mārtiņam ierindoties otrajā vietā. Kamēr Uvis aizturēja Ostenbergu, Mārtiņam uz labu laimi bija jābrauc cauri priekšējo laivu radītajai ūdens šaltij, tomēr veiksme neuzsmaidīja un, nokļūdoties par pusmetru, Mārtiņš ietriecās bojā. Līdz ar to viņš atkrita uz septīto vietu, un beidza sacensības kā sestais.

Uvis noturēja savu līdera pozīciju visu sacensību laiku, un, daudzus apdzenot par apli, saglabāja pārsvaru līdz beigām. Papildus stresu radīja līdzšinējais kopvērtējuma līderis zviedrs Ēriks Starks, kurš apstrīdēja Uvja Sprint Race rezultātus, pieprasot diskvalifikāciju, taču tiesneši protestu noraidīja. Šī jau nav pirmā reize, kad kāds, kurš jūtas apdalīts, ir noraizējies vai nobijies apstrīd Uvja veikumu. Uvis vēl pirms apbalvošanas komentē: „Protams, ļoti liels prieks par uzvaru. Neiztikām arī bez piedzīvojumiem, taču tas sacensības padarīja tikai spraigākas un interesantākas.”

Šobrīd F2 Skandināvijas čempionāta kopvērtējumā Uvis ieņem pirmo vietu. Viņam seko zviedrs Ēriks Starks, kā trešais ierindojas soms Mikijs Forss. Skandināvijas čempionāta Ceturtais posms gaidāms 18. jūlijā, un tas norisināsies Norvēģijas pilsētā Arendālā.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu