Ārzemju zvaigznes Ride It Winter Jam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

16. februārī, sākot no pulksten 11.00, Rīgas Kinostudijā pirmo reizi notiks Latvijā lielākās starptautiskas ekstrēmo sporta veidu sacensības "Ride It Winter Jam '08". Pasākuma organizatoriem izdevies sapulcēt vel nebijušu ārzemju BMX un MTB frīstaila braucēju, kā arī skeitbordistu skaitu. Sacensībām šobrīd pieteikušies braucēji no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Čehijas, Slovākijas, ASV, Vācijas, Austrijas un Itālijas.

Nav izslēgts, ka pieteiksies braucēji vēl no kādas valsts, jo zināmu interesi par šo pasākumu izrāda arī somu, norvēģu, zviedru un spāņu braucēji. Protams, sacensībās piedalīsies arī Latvijas labākie šo sporta veidu pārstāvji.

Katrs no ārvalstu dalībniekiem ir īpašs un unikāls, tomēr īpaši gribētos izcelt tādas BMX frīstaila zvaigznes kā Breds Simms (ASV), Alesandro Barbero (Itālija), Mihals Berans (Čehija) un Alekandrs Furejevs (Krievija), kā arī skeitborda braucēju Lukašu Daneku (Čehija). Gan šo, gan pārējo sportistu profilus iespējams aplūkot "Ride It Winter Jam ''08" oficiālajā mājas lapā "www.jam.rideit.lv".

Furajevs ir viens no labākajiem Krievijas BMX frīstaila braucējiem, savukārt Barbero ir pasaules līmeņa BMX "triku mašīna" no Itālijas, bet skeitborda pasaulē šobrīd lielisku sniegumu uzrāda viens no Čehijas labākajiem braucējiem – "Quiksilver" komandas braucējs Daneks.

Afroamerikānis Simms ar BMX brauc jau deviņus gadus un šobrīd aktīvi apceļo pasauli - viņš ir viesojies daudzās pasaules valstīs un savu ceļojumu ietvaros piedalās arī BMX frīstaila sacensībās. Breds ir "real street" piekritējs, t.i., ikdienā sportists vairāk izmanto pilsētu ielu piedāvātās vietas, kur vizināties, tādēļ, iespējams, viņu varēs redzēt ne tikai kinostudijā, bet arī satikt Rīgas ielās.

18 gadus jaunais čehs Berans ir veiksmīgi pierādījis sevi pasaules mēroga sacensībās un ieguvis labus sponsorus – "Red Bull", "Etnies", "Nokia", "Proper bikes", "King Kong". Pirms pāris nedēļām Igaunijā, kur notika pagaidām lielākās BMX sacensības Eiropā ziemas periodā "Simpel Session", viņš ieguva godpilno 16. vietu 90 braucēju konkurencē. Uz šīm sacensībām ierodas daudz jo daudz labu braucēju no visas pasaules. Lieliski šajās sacensībās startēja arī latvietis Oskars Zajarksis, kurš ieguva 25. vietu, turklāt aiz viņa palika daudzi pasaules klases braucēji.

"Ride It Winter Jam ''08" jau tagad ir izskanējis pasaules ekstrēmo sporta veidu medijos un pamatoti uzskatāms par Latvijas ekstrēmo sporta veidu pasaules līdz šim lielāko notikumu un pasākumu ar ilgspējīgu attīstību.

Biļetes uz "Ride It Winter Jam ''08" iespējams iegādāties visās "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās. Pirmās 500 biļetes pieejamas tikai par Ls 4.

Vairāk informācijas par pasākumu un tajā plānotajām aktivitātēm - pasākuma oficiālajā mājas lapā: "www.jam.rideit.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu