Junioru izlases golferi vadībā pēc pirmās dienas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vieni no galvenajiem favorītiem nacionālās junioru izlases golferi Māra Puisīte un Kārlis Broders pēc piektdien "Ozo Golf Club" laukumā aizvadītās pirmās sacensību kārtas izvirzījās vadībā LMT Latvijas amatieru čempionātā, TVNET informē Latvijas Golfa federācija.

Neraugoties uz vējainajiem laika apstākļiem, kas sarežģīja spēli, gan Māra Puisīte, gan Kārlis Broders 18 bedrīšu laukumu izspēlēja ar 73 sitieniem, jeb +1 virs PAR (teorētiskās sitienu normas). Galīgo vietu sadalījumu noteiks trīs dienu summā pēc 54 bedrīšu izspēles.

Sieviešu konkurencē Māras Puisītes tuvākā konkurente pēc pirmās no trim sacensību dienām ir viņas vecākā māsa un 2008. gada Latvijas amatieru čempione Krista Puisīte, kuras rezultāts bija 75 sitieni, bet vēl par vienu sitienu atpaliek Laura Jansone.

Savukārt Broders jau pirmajā kārtā nopietni pieteica gatavību čempiona titulu paturēt vēl uz gadu, jo četrus tuvākos sāncenšus viņš apsteidz par 10 sitieniem. Otro vietu ar 83 sitieniem dala Tālivaldis Pētersons, Mikus Gavars, Roberts Tiļuks un Andrejs Bobrovs.

Gan Broders, gan māsas Puisītes Rīgā ieradās tikai piektdienas rītā no Īslandes kur piedalījās junioru "Masters" turnīrā. Māra Puisīte Īslandē uzvarēja meiteņu ieskaitē.

Pēc sestdien paredzētās otrās turnīra dienas dalībai trešajā kārtā kvalificēsies 54 vīrieši, vai nedaudz vairāk vienādu rezultātu gadījumā. Savukārt visām 14 sievietēm būs jāspēlē trīs dienas.

Svētdien golferiem būs lieliska iespēja nopelnīt iespaidīgu papildu balvu - par trāpījumu 13. bedrītē ar vienu sitienu (hole in one) varēs saņemt "Volvo C70" kupeju-kabrioletu. Šo iespēju dāvā oficiālais VOLVO dīleris Latvijā – SIA Mūsa Motors Rīga.

2008.gadā čempionu titulus ieguva Kārlis Broders un Krista Puisīte. Latvijas Amatieru čempionāts ir augstākā līmeņa amatieru sacensības Latvijā, kuras organizē Latvijas Golfa federācija sadarbībā ar Ozo Golfa klubu un čempionāta ģenerālsponsoru Latvijas Mobilais Telefons. Latvijas Mobilais Telefons ir jau ilggadējs LGF atbalstītājs. Līdz šim LMT atbalsts ir bijis sekojošām LGF programmām: Latvijas junioru izlasei, Latvijas golfa attīstības veicināšanai – jauniešiem un junioriem, Rīgas golfa skolai, kā arī Latvijas izlases startiem 2006.gada un 2008.gada Pasaules Amatieru komandu čempionātos.

FAKTI: Pirmais Latvijas Amatieru čempionāts notika 1995.gadā Nitvalja golfa laukumā (Igaunijā), jo Latvijā vēl nebija sava laukuma. Par pirmajiem čempioniem kļuva Vilnis Baltiņš Jr. un Laura Kuplā. Nītvali laukums vēl 3 gadus pēc kārtas uzņēma Latvijas amatieru čempionāta dalībniekus. No 1998.-2001.gadam čempionāts notika Golfa klubā Viesturi (Mārupē), savukārt kopš 2002.gada – Ozo Golfa klubā (Rīgā). Visvairāk čempionu titulus ir ieguvusi Vineta Ruka – septiņus (no 1997.-2003.gadam).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu