Priekam, draudzībai un skatītājiem! (31)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmoreiz vēsturē ar miera līgumu ir noslēgusies Latvijas Basketbola līgas "Zvaigžņu spēle", kas sestdien notika "Arēna Rīga". Divcīņā starp Austrumu un Rietumu komandām tika fiksēts kaujiniecisks neizšķirts 121:121! Par mača MVP tika nosaukts Akinlolu Akingbala no Rietumu komandas.

Ar bumbas triecieniem grozā no augšas, jokiem un nepārtrauktiem priekšnesumiem bagātajā "Zvaigžņu spēlē" šoreiz patiešām triumfēja draudzība, tomēr nekādā gadījumā spēles iznākums nav uzskatāms par "iepriekš sarunātu".

Pēdējā minūtē Austrumu komandas aizsargs Sandis Valters ar tālmetienu izvirzīja savu komandu vadībā ar 121:118, tomēr "rietumnieks" Armands Šķēle atbildes uzbrukumā pamanījās atbildēt ar to pašu.

Pēdējo sekunžu metiens, tāpat kā Rīgas ASK klubā, tradicionāli tika uzticēts Kērtisam Miladžam, un daudz netrūka, lai izcilais galotņu speciālists būtu precīzs arī šoreiz.

Džimijs Baksters un viens no viņa "superlidojumiem".
Džimijs Baksters un viens no viņa "superlidojumiem". Foto: Oskars Cirsis, TVNET

Par mača vērtīgāko spēlētāju atzina "BK Ventspils" Nigērijas viesspēlētāju Akinlolu Akingbalu, kurš Rietumu komandas labā guva 26 punktus, turklāt gandrīz visus ar bumbas triecieniem grozā no augšas.

Austrumu komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Dveins Broilss no ASK.

Trīspunktu metienu konkursā pēc vairāku gadu pārtraukuma triumfēja Latvijas valstsvienības un "BK Ventspils" snaiperis Uvis Helmanis, savukārt sieviešu konkurencē nepārspēta palika Ieva Veinberga no "Avantis/Turība" komandas.

Demonstrējot Nacionālās Basketbola asociācijas līmenim cienīgus lidojumus, par "Slam dunk" konkursa uzvarētāju pelnīti kļuva ventspilnieks Džimijs Baksters, kurš finālā pārspēja "BK Valmiera" basketbolistu Artūru Piļkeviču. Jau pusfinālā Baksters demonstrēja, ka ir viens no atsperīgākajiem zeļļiem Latvijas basketbola šajā sezonā, atspēries no soda metiena līnijas, viņš patiešām Maikla Džordana cienīgi pēc gara lidojuma trieca bumbu grozā.

Finālā viņš to pašu atkārtoja, vēl turklāt pārlecot pāri trīs puikām-asistentiem, un saņēma žūrijas visaugstākos novērtējumus. Žūrija šoreiz bija Latvijas valstsvienības bijusī dalībniece Ilze Ieviņa, bijušie basketbolisti Kārlis Strēlis un Aigars Zeidaks, kā arī žurnālists Ēriks Strauss un motosportists Jānis Vinters.

Par tradicionālā treneru tālmetienu konkursa uzvarētāju kļuva "Cēsu" komandas galvenais treneris Vladimirs Kisiļevs.
Par tradicionālā treneru tālmetienu konkursa uzvarētāju kļuva "Cēsu" komandas galvenais treneris Vladimirs Kisiļevs. Foto: Oskars Cirsis, TVNET

Tradicionālajā Latvijas Basketbola līgas komandu galveno treneru tālmetienu konkursā no laukuma centra bumbu grozā dabūja "Cēsu" komandas vadītājs Vladimirs Kisiļevs un Rojas kluba treneris Aigars Melderis. Lai noskaidrotu uzvarētāju, bija jārīko soda metienu sērija, kurā pēc ilgākas cīņas sekmīgāks izrādījās cēsnieku vadonis Kisiļevs.

Austrumu komandas sastāvs: Mārtiņš Berķis, Dveins Broilss, Gatis Jahovičs, Sandis Valters, Kērtiss Miladžs, Vladimirs Stimačs, Ingus Bankevics, Edijs Šlesers, Jānis Pozņaks, Edgars Jeromanovs, Ārons Bramlets un Maksims Šeleketo.

Rietumu komandas sastāvs: Džimijs Baksters, Aigars Vītols, Akinlolu Akingbala, Klāvs Ansons, Džastins Lavs, Kaspars Bērziņš, Artūrs Bērziņš, Armands Šķēle, Ģiedrus Gusts, Uvis Helmanis, Demetriuss Aleksanders un Mareks Jurevičus.

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu