"Aston Martin Racing" uz Lemānu sūtīs izbijušu F1 pilotu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc "Aston Martin" īpašnieku maiņas britu kompānija ne tikai gatavojasjaunu modeļu izstrādei - tā kā viens no galvenajiem cilvēkiem tagad ir "Prodrive" vadītājs Deivids Ričards, tad arī autosportam būs būtiska loma markas nākotnē.

"Aston Martin" par galveno darbības virzienu izvēlējušies Lemānas 24 izturības sacīkstes, kas notiks šā gada jūnija vidū. Lai spētu tām pilnvērtīgi sagatavoties, "Aston Martin" aizgājusi no American Le Mans sacīkšu sērijas un piesaistījusi pieredzējušus braucējus. Viņu vidū ir arī kādreizējais F-1 pilots Džonijs Herberts. Britu autosportists savā 11 gadus ilgajā Formula 1 pilota karjerā pārstāvējis tādas komandas kā "Benetton", "Tyrell", "Ligier", "Stewart", "Lotus", "Sauber" un "Jaguar", bet tagad sēdīsies pie "Aston Martin DBR9" stūres.

Izturības braucieni Herbertam nav sveša lieta, jo jau iepriekš viņš piedalījies šādās sacīksēs. Pēdējos gados viņš braucis gan ar "Bentley Speed 8", gan "Audi R8", gan "Maserati MC12" sporta automobiļiem, tomēr labākais brita sasniegums meklējams senākā pagātnē, proti, 1991. gadā Herberts izcīnīja uzvaru Lemānā ar "Mazda" automobili.

Var atzīmēt, ka kādu laiku atpakaļ Deivida Ričarda vārds izskanēja F-1 sakarā – "Prodrive" tika minēts kā viens no potenciālajiem jaunpienācējiem karaliskajā autosportā. Tomēr tagad ir skaidrs, ka "Prodrive" tuvošanās F1 beigsies ar Herberta piesaistīšanu Lemānas komandai. Pamatojums tam esot nevēlēšanās atkārtot "Jaguar" kļūdu un neveiksmīgi startējot F-1 sabojāt kompānijas imidžu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu