Zviedrijas izlase PK iekļauj dvīņubrāļus Sedīnus un citas NHL zvaigznes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Zviedrijas hokeja izlases sastāvā dalībai Pasaules kausā iekļauti dvīņubrāļi Dāniels un Henriks Sedīni no Vankūveras «Canucks» komandas, kā arī citas Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigznes.

Zviedrija trešdien publicējusi to 16 hokejistu vārdus, kuri iekļauti sākotnējā sastāvā, taču pēcāk saraksts ar spēlētājiem tiks papildināts. Visi 16 spēlētāji pārstāv NHL komandas.

Sarakstā iekļauti brāļi Sedīni no «Canucks» komandas, kuras sastāvā pagājušajā sezonā debitēja latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš. 35 gadus vecie Sedīni ir rezultatīvākie spēlētāji šosezon «Canucks» rindās - viņi kopā atzīmējušies ar 102 rezultativitātes punktiem.

Zviedrijas izlases sastāvā pieteikts arī Ēriks Kārlsons no Otavas «Senators» komandas, kurš šosezon ir rezultatīvākais aizsargs NHL regulārajā čempionātā ar 68 punktiem - 11 gūtiem vārtiem un 57 rezultatīvām piespēlēm.

Kā zināms, Pasaules kausa izcīņā hokejā, kas nākamā gada septembrī norisināsies Toronto, startēs astoņas komandas - Kanāda, ASV, Zviedrija, Krievija, Čehija, Somija, Eiropas komanda un Ziemeļamerikas jauno hokejistu izlase, kurā būs spēlētāji līdz 23 gadu vecumam. Trešdien visām vienībām jānosauc pirmie 16 spēlētāji.

Jau vēstīts, ka savus sastāvus trešdien iepriekš paziņoja Krievija, Somija un Čehija.

Uz vietu Eiropas komandā, kura tiks veidota no NHL hokejistiem, kuru valstis Pasaules kausā nespēlē ar atsevišķu komandu, pretendē arī Bufalo «Sabres» uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Pasaules kausa izcīņā katrā komandā būs pa 23 spēlētājiem. Pārējie septiņi hokejisti katrai vienībai ir jānosauc līdz 1.jūnijam.

Jau ziņots, ka turnīrā A grupā spēlēs Eiropas komanda, Kanāda, Čehija un ASV, bet B grupā iekļautas Somijas, Krievijas, Zviedrijas izlases un Ziemeļamerikas jauno spēlētāju komanda.

Pasaules kausa sacensības hokejā pirmoreiz risinājās 1996.gadā, kad tās tika ieviestas kā leģendārā Kanādas kausa izcīņas aizstājējas. Togad kausu izcīnīja ASV izlase, bet otro reizi turnīrs tika rīkots 2004.gadā, kad laurus plūca Kanādas hokejisti.

Iepriekšējā turnīrā 2004.gadā astoņas komandas aizvadīja spēles septiņās pilsētās Ziemeļamerikā un Eiropā.

Zviedrijas hokeja izlases pagaidu sastāvs Pasaules kausa izcīņai:

vārtsargi - Henriks Lundkvists (Ņujorkas «Rangers»), Jakobs Markstrems (Vankūveras «Canucks»);

aizsargi - Olivers Ēkmans-Lāšons (Arizonas «Coyotes»), Viktors Hedmans (Tampabejas «Lightning»), Niklass Hjalmarsons (Čikāgas «Blackhawks»), Ēriks Kārlsons (Otavas «Senators»), Niklass Kronvals (Detroitas «Red Wings»), Antons Stralmans (Tampabejas «Lightnng»);

uzbrucēji - Niklass Bekstrēms (Vašingtonas «Capitals»), Luī Ēriksons (Bostonas «Bruins»), Filips Fošberjs (Nešvilas «Predators»), Gābriels Lendskogs (Kolorādo «Avalanche»), Dāniels Sedīns, Henriks Sedīns (abi - Vankūveras «Canucks»), Aleksanders Stīns (Sentluisas «Blues»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu