Gulbene saīsina igauņu galu Baltijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bbl.net

Ar uzvaru Baltijas Basketbola līgas regulāro turnīru šodien noslēdza Latvijas čempionvienība "BK Ventspils" un Gulbenes "Bumerangs/ASK". Ventspilnieku panākumam mačā ar "Līvu alu" bija simboliska nozīme, bet "bumerangu" uzvara pār "Tartu Rock" nozīmēja to, ka nākamajā sezonā Baltijas līgā spēlēs tikai divas Igaunijas komandas.

"Bumerangs/ASK" ar "Tartu Rock" šajā sezonā jau bija aizvadījuši spēli savā laukumā, turklāt izcīnīja tajā uzvaru ar viena punkta pārsvaru. Tomēr notika bezprecedenta gadījums, jo, igauņiem protestējot pret laika tiesneša pieļautajām kļūdām, spēles rezultāts tika anulēts un tika noteikta pārspēle.

"Bukiem" uzvara sezonas pēdējā mačā bija tikai un vienīgi prestiža jautājums, jo neatkarīgi no rezultāta vidzemnieki BBL kopvērtējumā vairs nespēja pakāpties augstāk vai noslīdēt zemāk par priekšpēdējo - 16. vietu.

Turpretim Tartu basketbolistiem uzvara bija vajadzīga kā ēst - vieta starp vienpadsmit labākajām komandām pamatturnīra noslēgumā arī nākamajā sezonā igauņiem garantētu vietu Baltijas līgā.

Likteņa ironija, taču arī šoreiz rezultāta izteiksmē minimālu uzvaru ar 72:71 izcīnīja Latvijas basketbolisti, atstājot igauņus turnīra tabulas 12. vietā un bez garantijām uz Baltijas pierakstu arī 2006./2007. gada sezonā.

Pa ceturtdaļām - 19:21, 16:16, 13:16, 24:18.

Spēles pēdējā ceturtdaļā "Bumerangs/ASK" prata atspēlēt piecu punktu deficītu, bet rezultatīvākais mājinieku rindās ar 14 punktiem bija Raimonds Feldmanis. Pa 13 punktiem uzvarētāju labā guva Pāvels Veselovs un Jurijs Aleksejevs, kura rēķinā arī 11 atlēkušās bumbas.

Vienīgā igauņu komanda, kam nākamsezon ir garantēta vieta BBL, ir Tallinas "Kalev". Flagmanim pievienosies vēl viena komanda, kas no Igaunijas basketbola vadības iegūs "wild card" jeb īpašo uzaicinājumu.

Tajā pašā laikā Gulbenes panākums bija lieliska dāvana arī lietuviešiem - septiņas komandas regulārā turnīra noslēgumā finišēja pirmajā vienpadsmitniekā (arī "Panevezys"), bet astotā lietuviešu komanda Baltijas līgā varēs spēlēt, pateicoties "wild card".

2006./2007. gada sezonā Baltijas Basketbola līgas komandu skaits no 17 tiks samazināts līdz 14 (pirmās 11 komandas pēc šīs sezonas rezultātiem + viena "wild card" ieguvēja no katras valsts).

No Latvijas klubiem nākamsezon BBL turnīrā spēlēs "BK Ventspils", Rīgas "Barons" un "Valmieras/Lāčplēša alus", bet reālākie pretendenti uz īpašo ielūgumu ir Rīgas ASK.

Seškārtējie Latvijas čempioni "BK Ventspils" šodien Kandavā ar 84:79 uzvarēja Liepājas "Līvu alu" un pamatturnīra noslēgumā ieņēma trešo vietu aiz leišu grandiem "Lietuvos Rytas" un "Žalgiris".

Pa ceturtdaļām - 23:19, 23:16, 14:20, 24:24.

Lietuviešu leģionārs Marijus Petrāvičs uzvarētāju rindās izcēlās ar 19 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. 13 punktu guva Jānis Blūms, bet 12 - Delrona Džonsona kontā.

Pa 15 punktiem "Līvu alus" komandā guva lietuvieši Valds Dabks un Justīns Pavlāvičs.

Par BBL pamatturnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 29,9 punktiem vidēji spēlē kļuva "Valmieras/Lāčplēša alus" uzbrucējs Aksels Vairogs, bet labākā piespēlētāja tituls "Bumerangs/ASK" saspēles vadītājam Raimondam Gabrānam - 5,2 piespēles vidēji mačā.

Atlēkušās bumbas - Darjus Lavrinovičs (Žalgiris) - 9,76 vid.sp., bloki - Roberts Javtoks (Lietuvos Rytas) - 2,32 spēlē.

Jau šopiektdien Tallinā sāksies BBL "Final Six" turnīrs. Ceturtdaļfinālā "BK Ventspils" mērosies spēkiem ar Ķēdaiņu "Nevežis", bet "Barons/LU" krustos šķēpus ar "Šiaulia". Pusfināli notiks sestdien, bet Baltijas čempioni un medaļu ieguvēji tiks noskaidroti svētdien.

Pamatturnīrā "BK Ventspils" savā laukumā pārspēja "Neveži" sīvā cīņā ar 88:85, bet izbraukumā zaudēja ar 95:98... Arī Rīgas "Barons" dalīja uzvaras ar "Šiauliai" - 78:88 viesos un 73:65 savā laukumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu