Somijas hokeja komanda PK nosauc gados jaunu sastāvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Somijas hokeja valstsvienības ģenerālmenedžeris Jere Lehtinens ar treneri Lauri Marjamāki paziņojuši pirmos 16 hokejistus Pasaules kausa (PK) izcīņas turnīram, vēsta Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) mājas lapa.

Somijas komandā sākotnējā sastāvā iekļauti divi vārtsargi, četri aizsargi un 10 aizsargi. Lielākā daļa no hokejistiem ir gados jauni, talantīgi.

Somijas izlases pirmie 16 hokejisti Pasaules kausa izcīņai

Vārtsargi: Tūka Rasks (Bostonas «Bruins») un Peka Rinne (Nešvilas «Predators»).

Aizsargi: Esa Lindels (Dalasas «Stars»), Olli Māta (Pitsburgas «Penguins»), Rasmus Ristolainens (Bufalo «Sabres»), Sami Vātanens (Anaheimas «Ducks»).

Uzbrucēji: Aleksandrs Barkovs (Floridas «Panthers»), Jonass Donskois (Sanhosē «Sharks»), Valteri Filpula (Tampabejas «Lightning»), Mikaēls Granlunds (Minesotas «Wild»), Jusi Jokinens (Floridas «Panthers»), Miko Koivu (Minesotas «Wild»), Lauri Korpikoski (Edmontonas «Oilers»), Leo Komarovs (Toronto «Maple Leafs»), Jori Lehtera (Sentluisas «Blues») un Teuvo Tervainens (Čikāgas «Blackhawks»).

«Šie 16 hokejisti ir spēcīgs komandas kodols,» sacīja treneris Marjamāki. «Tas ir lielisks pieredzes un talantu apvienojums.

Šiem puišiem Pasaules kauss ir nozīmīgs turnīrs. Viņi ir augsti motivēti un visi vēlas būt komandas sastāvdaļa.»

Somijas izlases hokeja vadība sastāvu nosauca Helsinku «Hartwall Arena». Pilns sastāvs jānosauc 1. jūnijā.

Pirmā savu sastāvu nosauca Oļega Znaroka vadītā Krievijas valstsvienība, kurās rindās pirmie 16 hokejisti ir no NHL čempionāta, tostarp tādas zvaigznes kā Jevgeņijs Malkins un Aleksandrs Ovečkins. Vēlāk sastāvus paziņos arī Kanāda, ASV, Zviedrija, Čehija, Eiropas izlase un Ziemeļamerikas U-23 komanda.

Eiropas izlase spēlēs A grupā kopā ar ASV, Čehiju un Kanādu. Savukārt B grupu veidos Krievijas, Zviedrijas Somijas un Ziemeļamerikas U-23 komanda. Tiks aizvadīts viena apļa turnīrs, no katras grupas pa divām spēcīgākajām komandām iekļūstot pusfinālā. Pasaules kausa ieguvēju noskaidros sērijā līdz divām uzvarām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu