Vācijas izlases galvenais treneris Lēvs sola sastāva izmaiņas

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Joahims Lēvs pēc neveiksmīgi sākta 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra sola veikt izmaiņas sastāvā.

Šovasar Vācijas izlase triumfēja Pasaules kausa izcīņā, bet pēc tā par karjeras beigām valstsvienībā paziņoja bijušais komandas kapteinis Filips Lāms, kā arī Pērs Mertezakers un Miroslavs Kloze, tāpēc uz šo spēlētāju pienesumu Lēvs vairs nevar cerēt. Pašlaik traumēti ir arī Bastians Švainštaigers un Sami Kedira, bet jauno atlases ciklu Vācija sākusi vien ar četriem punktiem pirmajās trijās spēlēs - pieveikta Skotija, spēlēts neizšķirti ar Īriju, bet zaudēts Polijai.

Pēc nepārliecinoši uzvarētās spēles ar Skotiju un zaudētās pārbaudes spēles Argentīnai Lēva vadītā izlase pagājušajā sestdienā piekāpās Polijai. Šī bija abu komandu 19.tikšanās reize, kurā Polijas valstsvienība pirmo reizi šokējoši ar rezultātu 2:0 uzveica pašreizējos Pasaules kausa ieguvējus.

Šajā mačā Vācijai traumu dēļ nepalīdzēja Marko Reiss, Mesuts Ezils un kapteinis Bastians Šveinšteigers, kas galvenajam trenerim Joahimam Lēvam lika laukumā laist atjauninātu sastāvu.

«Esmu vīlies, tomēr nevaru vainot komandu,» pēc šī mača izteicās Lēvs. «Neizmantojām mūsu iespējas, ko radījām daudz. Savukārt Polija vārtus guva ar savu pirmo iespēju.»

Vācija kāda kvalifikācijas turnīra izbraukuma spēlē zaudēja pirmoreiz kopš 1998.gada, pārtraucot 33 uzvaru sēriju viesos.

«Mēs esam vīlušies,» izteicies Lēvs. «Bijām gaidījuši pavisam citādu punktu sadalījumu spēlēs ar Poliju un Īriju. Sagrupēsim visus spēkus, lai uzvarētu nākamajā mačā pret Gibraltāru.»

Lēvam ir jāatrisina uzbrucēju līnijas problēmas. Tomasa Millera un Mario Gēces virzīšana priekšgalā vairs neattaisnojas, lai gan Brazīlijā notiekošajā Pasaules kausā šāda taktika ļāva izcīnīt titulu.

«Daži spēlētāji ir pazaudējuši mentālo un fizisko asumu. Es tam biju gatavs,» atzīst Vācijas izlases galvenais treneris. «Katrs otrais spēlētājs joprojām jūt sekas no spēlēšanas Pasaules kausā.»

D apakšgrupā pēc trim aizvadītām kārtām pa septiņiem punktiem iekrājušas Polija un Īrija, kamēr Vācijai un Skotijai ir pa četriem punktiem. Tikmēr trīs punkti ir Gruzijai, bet Gibraltāra valstsvienība cietusi neveiksmes visos trīs mačos.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešās vietas ieguvējas spēkosies «play-off» pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Finālturnīrs 2016.gadā notiks Francijā. Šis būs pirmais Eiropas čempionāts, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu