Ja dīda pavasara nemiers – brauc veikot uz Spāniju! (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pavasaris ir nemiera laiks daudzajiem Latvijas dēļu sporta veidu cienītājiem –snovborda dēļi ir ieziemoti un nolikti kaktā līdz nākamajai ziemai, bet līdz aktīvās vasaras sezonas sākumam vēl krietns laiciņš jāpagaida. Ko darīt, kurp doties?!

Daži entuziasti vēl steidz paildzināt ziemas sezonu un dodas baudīt pavasara saulīti Alpu kalnos, bet pavisam nepacietīgie un drosmīgie jūrmalā jau mēģina atklāt kaitborda vai vindsērfinga sezonu. Arī veikborda cienītājiem vēl pāris mēneši jāpagaida, līdz ūdens ezeros un upēs būs tā sasilis, lai, braucot aiz laivas, varētu atslēgties no domas, kā tik neiekrist aukstajā ūdenī...

Taču kāpēc gaidīt vasaru, ja citur tā jau ir sākusies?! Pavasara nemiera dīdītajiem veikbordistiem ir lieliska iespēja atklāt veikošanas sezonu jau aprīlī, dodoties uz "DeLaWake Camp" Spānijas dienvidos, saulainajā Andalūzijas reģionā. Aprīlī gaisa temperatūra šeit sasniedz jau +25 ºC un ūdens ir sasilis līdz pat gaisa temperatūrai.

"DeLaWake Camp" mājvietu atradis ezerā blakus vēsturiskajai un gleznainajai pilsētiņai Arkosā de la Frontjerā, kuras krīta baltās mūra mājiņas cieši cita pie citas izkārtojušās augstas klints virsotnē.

Šī būs "DeLaWake" nometnes otrā darbības sezona. Interesants ir fakts, ka "DeLaWake Camp" ir izveidojuši veikborda aktīvisti no Latvijas, kuri paši ir aktīvi veikbordisti, un tieši Latvijas īsā un vēsā vasara bija par iemeslu izveidot pašiem savu bāzes vietu vienmēr saulainajā Spānijā. Nometne darbojas no agra pavasara līdz vēlam rudenim, nodrošinot "non-stop" veikošanu septiņus mēnešus gadā. Par instruktoriem te strādā labākie igauņu, latviešu un zviedru veikbordisti, kas iemācīs veikot gan pilnīgus iesācējus, gan apmācīs jau pieredzējušus braucējus.

Pagājušajā sezonā "DeLaWake" apmeklēja veikbordisti no daudzām un dažādām valstīm – Latvijas, Igaunijas, Zviedrijas, Beļģijas, Nīderlandes, Austrijas, Anglijas, Spānijas un pat no ASV. Tieši iespēja sastapt dažādus cilvēkus, iepazīt kultūru daudzveidību un, kopīgi veikojot, atpūsties un izklaidēties ir tas, ko "DeLaWake" komanda atzīst par visvērtīgāko un interesantāko savā nometnē. Nometnes atraisītā un patīkamā atmosfēra, kopīgie BBQ vakari "Wake" villas pagalmā pie baseina un jautrie tusiņi kādā no Arkosas vecpilsētas krodziņiem ir tas, kas liek atgriezties "DeLaWake" vēl un vēl.

Precīzāk par "DeLaWake Camp" – visiem veikot gribētājiem tiek piedāvāta pilna nedēļas programma - no sestdienas līdz sestdienai, kur ietilpst 35 minūšu veikošana katru dienu ar vienu no divām jaudīgajām "Malibu" veikborda laivām, instruktoru apmācības, video instrukcijas, treniņi uz batuta, jaunākā veikborda inventāra noma, dzīvošana komfortablā spāņu koloniālā stila villā pašā ezera krastā un villas aprīkojuma izmantošana.

"DeLaWake Camp" atrodas ļoti tuvu Andalūzijas lielākajām lidostām - 35 km no Herezas, 100 km no Seviļas, 200 km no Malagas un 240 km no Granadas. Uz visām šīm pilsētām var aizlidot ar "Ryanair" caur Londonu vai Frankfurti, bet no Viļņas ir tiešais "AirBaltic" reiss uz Malagu. DeLaWake izdevīgā atrašanās vieta piedāvā lielisku iespēju iepazīt ne tikai ūdens sporta aktivitātes, bet arī daudzveidīgajam Andalūzijas reģionam raksturīgās krāšņās fiestas, izcilo mākslu un arhitektūru, pludmales, dabas rezervātus un izbaudīt bezrūpīgo spāņu dzīvesveidu. Arkosa de la Frontjera atrodas aptuveni 100 km no Gibraltāra un Eiropas kaitborda mekas – Tarifas.

"DeLaWake" komanda iesaka plānot braukšanu uz nometni jau laicīgi, ja ir vēlēšanās rezervēt sev vēlamo laiku, jo interese ir ļoti liela un vietas nometnē strauji piepildās. Grupu braucieniem tiek piedāvāti īpaši nosacījumi. Pieteikties var arī internetā: "www.delawake.lv". Te arī atradīsi daudz bilžu, jaunumus no nometnes, ceļošanai un dzīvošanai noderīgu informāciju.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu