Nordea Rīgas maratons saņem prestižo IAAF kvalifikācijas zīmi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nordea Rīgas maratons pirmoreiz vēsturē saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) ''Bronzas'' kvalifikācijas zīmi (Bronze Label). Tas kļuvis par vienīgo maratonu Ziemeļeiropā un vienu no dažiem desmitiem pasaulē, kas izpelnījušies šo augsto kvalitātes novērtējumu, TVNET informē organizatori.

Pateicoties pēdējo gadu izaugsmes stabilitātei, Nordea Rīgas maratons ieņem aizvien nozīmīgāku vietu Ziemeļeiropas maratona kartē. Pēdējos divus gadus pasākumā katru gadu piedalījušies dalībnieki no 45 pasaules valstīm. 2011.gadā ārvalstu dalībnieku skaits sasniedza 1700, no kuriem lielākā daļa bija ieradušies no Somijas (338 dalībnieki), Lietuvas (215 dalībnieki), Igaunijas (173 dalībnieki), Vācijas (147 dalībnieki), Lielbritānijas (135 dalībnieki) un Itālijas (118 dalībnieki).

IAAF kvalifikācijas zīme ir tikai vēl viens apliecinājums faktam, ka Nordea Rīgas maratons ir kļuvis par neatņemamu Rīgas starptautiskās atpazīstamības simbolu un nākotnē piesaistīs vēl lielāku ārvalstu maratontūristu un līdzjutēju skaitu.

''Visas organizēšanas procesā iesaistītās puses uz šo mērķi gāja apzināti vairāku gadu garumā, tādēļ prieks, ka kopīgiem spēkiem esam to sasnieguši. Īpašs paldies mūsu ilggadējiem atbalstītājiem – Nordea, Lattelecom, Hanzas Maiznīcām, adidas, RIMI un, protams, partneriem – Rīgas Domei. Saņemtais starptautiskais kvalitātes novērtējums mums visiem uzliek vēl lielāku atbildību, lai ikviens dalībnieks, neraugoties vai ieradies no Latvijas, Somijas, Igaunijas, Japānas, Kenijas vai citas pasaules valsts, maijā izejot Rīgas ielās, sajustu, ka Nordea Rīgas maratons to saņēmis pelnīti,'' ir pārliecināts organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

IAAF kvalifikācijas zīmi maratons var saņemt izpildot noteiktus precīzi definētus kritērijus, kas ietver visu pasākuma norisi, sākot no trases kvalitātes un organizācijas, dalībnieku un līdzjutēju servisa un mārketinga, līdz pat sasniegtajiem sportiskajiem rezultātiem un elites skrējēju kvalifikācijas līmenim. Sacensību atbilstību IAAF definētajiem kvalifikācijas kritērijiem izskata kompetenta žūrija. 2011.gadā IAAF kvalifikācijas zīmi visā pasaulē drīkstēja izmantot 39 maratoni un 12 pusmaratoni, starp kuriem atzīmējami Tokijas maratons, Romas maratons, Parīzes maratons, Prāgas maratons un pusmaratons, Londonas maratons, Bostonas maratons, Berlīnes maratons, Amsterdamas maratons, Venēcijas maratons un citi. 2012.gada IAAF kvalifikācijas zīmi saņēmušo maratonu un pusmaratonu saraksts tiks paziņots līdz 2012.gada marta beigām.

IAAF Prezidents Lamins Diacks (Lamine Diack) atzīst: ''Visiem zināms, ka maratonu un garo distancīšu skriešana pēdējo desmit gadu laikā kļuvusi par vienu no populārākajām veselīga dzīvesveida nodarbēm un katru gadu pasaulē notiek vairāki simti maratonu. Lai ikvienam dalībniekam garantētu stabilu kvalitātes standartu ievērošanu, Starptautiskās Vieglatlētikas federācija 2008.gadā sāka kvalifikācijas zīmju piešķiršanu, kas ļauj izcelt pasaules maratona līgas elites pasākumus. Mums ir patiess prieks par katru jaunpienācēju un it īpaši par jauniem reģioniem pasaules maratona kartē, šoreiz Ziemeļeiropu un Baltiju, kur skriešanas popularitāte aug ļoti strauji. Apsveicam Nordea Rīgas maratonu ar panākumu un novēlam sasniegto kvalitātes līmeni celt arvien augstāk.''

Reģistrācija 22. Nordea Rīgas maratonam

Jau ziņots, ka reģistrācija Nordea Rīgas maratonam 2012 jau ir sākusies. Nākamais Nordea Rīgas maratons notiks 2012.gada 20.maijā. Pirmajās reģistrācijas nedēļās pieteikušies dalībnieki jau no 18 pasaules valstīm. Dalībai Nordea Rīgas maratonā ir iespējams pieteikties līdz 2012.gada 19.maijam, piesakoties oficiālajā mājas lapā www.nordearigasmaratons.lv un Nordea bankas filiālēs visā Latvijā. Kā jau ierasts, pasākuma ģenerālsponsors Nordea banka visiem saviem klientiem līdz 2012.gada 30.aprīlim piedāvā iespēju pieteikties ar 10% atlaidi no dalības maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu