"Prodrive" raugās F-1 virzienā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu inženierijas firma, kas ir atbildīga par "Subaru Impreza" sagatavošanu pasaules rallija čempionātam, cita starpā nodarbojas arī ar "Aston Martin" sacīkšu automašīnu būvēšanu un pirms neilga laika prezentēja konceptautomobili "Prodrive P2", nupat atklājusi plānus, sākot ar 2008.gadu startēt F-1 sacīkšu sērijā.

Pieteikšanās 2008.gada čempionātam jau ir beigusies, un "Prodrive" vadītājs Deivids Ričardss norāda, ka tieši tagad bijis īstais laiks viņa uzņēmumam sākt domāt par dalību F-1.

"F-1 joprojām tiek uzskatīta par motoru sporta karalieni, un tādēļ iesaistīšanās tajā ir dabisks nākamais solis "Prodrive"," saka Ričardss. "Salīdzinot ar lielajiem auto ražotājiem, kuri šobrīd dominē šajā sporta veidā, mēs esam niecīgs uzņēmums, taču, ņemot vērā FIA gatavotos jaunos noteikumus, es domāju, ka tieši tagad ir īstais brīdis nākamajam solim."

Ričardsa apņemšanās, protams, ir skaista lieta, taču tas nebūt nenozīmē, ka "Prodrive" 2008.gadā patiešām tiks uzņemts F-1 rindās - tam nepieciešams FIA apstiprinājums, proti, sacensību sērijā var piedalīties ierobežots skaits komandu un tikai Starptautiskā automobiļu federācija var izlemt, kuras no tām ir piemērotas šim sporta veidam. No otras puses, "Prodrive" var cerēt uz FIA vadītāja Maksa Moslija simpātijām, jo viņš ir tas, kurš uz lielo, turīgo komandu rēķina vēlas pavērt durvis ne tik naudīgajām privātām komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu